Op zoek naar een vakantieboek?

13-07-2017 Geplaatst in Nieuws door Elly SimoensDe zomer is de ideale periode voor het verslinden van een paar mooie boeken. Ga je op pad met de hele familie, kamperen in het bos of op avontuur met de camper? Wij hebben voor jong en oud het perfecte vakantieboek!Lees meer

Milja Praagman heeft met Omdat ik je zo graag zie een Zilveren Penseel gewonnen. Deze Nederlandse prijs bekroont de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar.

Zilveren Penseel  Omdat ik je zo graag zie

Lees meer

Lotje verjaardagsfeestje

14-06-2017 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Ben je op zoek naar een leuk thema voor een verjaardagsfeestje? Lotje is jarig is een fijn boek waar je veel inspiratie uit kunt halen! De Eenhoorn hield een scholenwedstrijd waarin de scholen werden uitgedaagd om een leuk en creatief feestje te geven voor de verjaardag van Lotje. We kregen meer dan 200 inzendingen, en haalden daar deze tips en leuke knutselideeën uit. Dat wordt een onvergetelijk heksenfeest!

Lees meer

Blijven lezen tijdens de zomer

31-05-2017 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

zomers lezen

 

De zomervakantie komt er aan. Hoe zorg je er voor dat al de vooruitgang in technisch lezen niet verloren gaat? Lees hier onze tips.

Lees meer

Winnaars Lotje scholenwedstrijd

23-05-2017 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Lotje is jarigHier zijn ze dan, de winnaars van de Grote Lotje-Scholenwedstrijd van Deze Week en De Eenhoorn!

 

 

Lees meer

Nominaties Kinder- en Jeugdjury 2017-2018 bekend

22-05-2017 Geplaatst in Bekroond door Sarah Claeys

KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Juryleden krijgen een lijst van boeken om te beoordelen. De boeken voor het nieuwe KJV-jaar zijn nu bekend. De Eenhoorn is met maar liefst 4 boeken genomineerd.
KJV logo

Lees meer

Getipt door leerkrachten - Wonkenstein

19-05-2017 Geplaatst in Getipt door leerkrachten door Elly Simoens

WonkensteinWelkom bij onze nieuwe blogreeks 'Getipt door leerkrachten'. In deze serie blogberichten laten we leerkrachten aan het woord. Zij tippen een leuk prentenboek of leesboek. En vertellen hoe ze ermee in de klas aan de slag gaan. Vandaag aflevering 2: Wonkenstein.

 

 

Lees meer

Cadeautips voor lente- en communiefeest

12-05-2017 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Staat er eenCummunie- en lentefeest lente- of communiefeest op de agenda? Een boek is een uniek en blijvend geschenk dat kinderen en jonge tieners nog jaren zullen koesteren. Daarom geeft De Eenhoorn je graag enkele originele cadeautips voor een lentefeest, eerste communie of plechtige communie.


Lees meer

7 onvergetelijke cadeaus voor Moederdag

05-05-2017 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Moederdag

 


Moederdag komt er weer aan. Wil jij jouw mama op een originele manier verrassen? Toon wat ze voor jou betekent met een boek.Lees meer

Nieuwe kamishibai

25-04-2017 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens


Bij De Eenhoorn vind je de mooiste en meest uitgebreide collectie kamishibai-vertelplaten. Benieuwd naar onze recente kamishibai? Je ontdekt ze hier.

 

Lees meer