Nieuwe kamishibai

25-04-2017 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens


Bij De Eenhoorn vind je de mooiste en meest uitgebreide collectie kamishibai-vertelplaten. Benieuwd naar onze recente kamishibai? Je ontdekt ze hier.

 

Lees meer

Getipt door leerkrachten - 1

24-04-2017 Geplaatst in Getipt door leerkrachten door Elly Simoens

Een boekje tuin - lestip 2Welkom bij onze nieuwe blogreeks 'Getipt door leerkrachten'. In deze serie blogberichten laten we leerkrachten aan het woord. Zij tippen een leuk prentenboek of leesboek. En vertellen hoe ze ermee in de klas aan de slag gaan. Vandaag lanceren we aflevering 1: Een boekje tuin.

 

 

Lees meer

 

Eindelijk weer krokusvakantie! Op zoek naar een leuke activiteit om met je kinderen te doen? Boeken kunnen voor prachtige inspiratie zorgen. Ontdek hier onze 8 vakantietips voor kinderen van alle leeftijden. Goed voor heel wat uren voorlees-, lees- en knutselplezier.


Lees meer

9 + 1 tips voor Valentijn

29-01-2017 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

14 februari komt er weer aan. Heb je nog geen cadeautje voor je vlam, je geliefde of je liefde van je leven? Of weet je niet hoe je je liefde moet bekennen? Sommige boeken zeggen het gewoon voor jou… Snuister door deze 10 Valentijnstips (en één extraatje) van De Eenhoorn.

Lees meer

10 tips voor kerstcadeaus

09-12-2016 Geplaatst in Nieuws door Nele Declercq

Kussens

Nog op zoek naar een cadeautje voor je Secret Santa? Geen idee wat je moet geven aan je schoonvader, je petekindje of de liefde van je leven? Geen nood. Met deze 10 tips lost de Eenhoorn alle cadeautjesstress op.

Lees meer

Winnaars Heksenwedstrijd bekend

07-12-2016 Geplaatst in Nieuws door Sarah Claeys

Een maand geleden verscheen het nieuwe boek Heks Teekla van Patricia David en Kristina Ruell. En het was ook nog eens Halloween. Om dat te vieren, schreef uitgeverij De Eenhoorn een bijzondere heksenwedstrijd uit. De opdracht? Maak met je klas een toverspreukenboek. De resultaten waren fantastisch. We kregen meer dan 40 inzendingen en zagen de meest bijzondere spreukenboeken. De winnaars zijn nu bekend!

Inzendingen heksenwedstrijd

Lees meer

Kitty Crowther wint Boekenpauw

07-11-2016 Geplaatst in Bekroond door Sarah Claeys

Zondag 6 november rond 17.30u werden op de Boekenbeurs in Antwerpen de winnaars van de Boekenleeuw en de Boekenpauw 2016 bekend gemaakt. Het zijn de prijzen voor het beste en het mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek in het Nederlandse taalgebied. De Boekenpauw ging naar Kitty Crowther voor haar prentenboek Mama Medusa. Alain Verster won met Ik zie jou, zie jij mij de stemwedstrijd van het publiek.

Kitty Crowther en Bart Desmtyer Boekenpauw 2016

Lees meer

Auteur Edward van de Vendel, illustrator Anton Van Hertbruggen en vertaler Rolf Erdorf wonnen op de Frankfurter Buchmesse de Deutsche Jugendliteraturpreis in de categorie Bilderbuch voor de Duitse vertaling van Het hondje dat Nino niet had. Dat dit gebeurt in het jaar dat Vlaanderen en Nederland gastland zijn op de Buchmesse, maakt de prestigieuze bekroning extra bijzonder.

Deutscher Jugendliteraturpreis 2016

Lees meer

De Eenhoorn twee maal genomineerd voor de Boekenpauw

20-10-2016 Geplaatst in Bekroond door Sarah Claeys

Ter gelegenheid van de Boekenbeurs (31 oktober t.e.m. 11 november 2016) reikt Boek.be de Boekenleeuw en de Boekenpauw uit, de prijzen voor de mooiste en de best geschreven Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken van de afgelopen anderhalf jaar. Van De Eenhoorn werden maar liefst twee titels genomineerd voor de Boekenpauw: Ik zie jou, zie jij mij (Siska Goeminne & Alain Verster) en Mama Medusa (Kitty Crowther). Alain Verster is de enige Vlaming die kans maakt op de prijs.

Boekenpauw-leeuw2016

Lees meer

Op zondag 16 oktober stelde illustratrice Suzan T'Hooft haar eerste prentenboek voor in de feeërieke schuur en tuin van haar ouders te Merendree. Meer dan 50 kinderen namen deel aan de tuinspelletjes geïnspireerd op de spelletjes in het boek. Achteraf smulden ze van de appelbeignets. Ondertussen gingen de prentenboeken als zoete broodjes over de toonbank en signeerde Suzan onafgebroken.

 

Lees meer