Vals nest

Vals nest

Schrijf een beoordeling over dit product

Niet in voorraad

Contacteer mij wanneer het product terug in voorraad is
E-mail:

Artikelnummer: 9789462911437

€ 14,95
Incl. BTW

Een bloedstollend verhaal over hoe samenleven nooit vanzelfsprekend is. Over keuzes maken en de gevolgen ervan dragen, je openstellen of afsluiten voor anderen. Beatrijs Peeters legt met een vlijmscherp mes haar personages bloot.

Drago wordt opgenomen in een pleeggezin. Hij wil er zich niet thuisvoelen, want dat ziet hij als verraad aan zijn echte ouders. Zijn pleegzus, Lisa, is minder aardig dan iedereen denkt. Zij verbergt veel voor haar ouders, en ziet Drago als een concurrent. Hoe sneller Drago weer vertrekt, hoe beter. De twee jongeren moeten tegen wil en dank samenleven in een huis dat gonst van geheimen en onderdrukte gevoelens.

Genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury 2017-2018.


Genomineerd voor de Kleine Cervantes 2018


Lees een fragment

Recensie

Details

'Dit boek met een fijn formaat en milieuvriendelijk papier nam ik graag ter hand. En de inhoud mag er zijn. De rauwe werkelijkheid van pleegkind zijn en hun gebrek aan basisveiligheid maakt een verpletterende indruk en stemt tot nadenken. Beide hoofdpersonages met elk hun aparte achtergrond worden knap weergegeven. Vooroordelen krijgen hier lik op stuk. ... Graag meer van dit!' (Pluizer, maart 2017)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Genre young adult
Thema jaloezie, leugen, pleeggezin, thuis, woede, geheim, veiligheid
Leeftijd 14+
Omvang 112 blz.
Formaat 21,5 x 15 cm
Uitvoering softcover
Verschijningsdatum 12/08/2016
NUR code 284
Auteur Beatrijs Peeters
ISBN Nummer 9789462911437