Klaas Verplancke

Klaas Verplancke studeerde Publicitaire grafiek en Fotografie aan het Sint-Lucas Instituut te Gent. Na een eindeloze reeks publicaties en boeken in 60 vertalingen is Klaas een internationaal veelgeprezen illustrator. Nadat hij met heel wat Vlaamse en Nederlandse auteurs had samengewerkt, begon Klaas in 1996 zelf ook teksten te schrijven. Een echte doorbraak kwam er met Jot, een tijdloze parabel.

In 2004 was Klaas als eerste Vlaming lid van de internationale jury van de Bologna Illustrators Exhibition. Samen met vier andere juryleden selecteerde hij 100 illustratoren wier werk tentoongesteld werd tijdens de internationale kinderboekenbeurs van Bologna. Klaas was ook een van de oprichters van de Vlaamse Illustratoren Club (VIC).

In 25 jaar ontwikkelde Klaas zich van een dienstbaar illustrator van jeugd- en prentenboeken tot een eigenzinnig beeldend auteur wiens beelden een eigen leven leiden naast de tekst. Het resulteerde in tentoonstellingen in binnen- en buitenland, en in een reeks bekroningen en nominaties, met als hoogtepunten de dubbele toekenning van de prestigieuze Bologna Ragazzi Award 2001 voor Ozewiezewoze en het zelfgeschreven Jot, de Boekenpauw (2003), twee Boekenwelpen, 10 opeenvolgende nominaties voor de Astrid Lindgren Memorial Award en een finaleplaats bij de Hans Christian Andersen Award for Illustration voor zijn gehele oeuvre (2005).
www.klaas.be
http://klaasverplancke.tumblr.com/

Klaas Verplancke

Published since
Set Ascending Direction

12 per page

2 Item(s)

Klaas Verplancke

Published since
Set Ascending Direction

12 per page

2 Item(s)