De tuinmannen en de grote vragen

De tuinmannen en de grote vragen

Be the first to review this product

SKU: 9789058383013

Wie ben ik en waar kom ik vandaan? Wat biedt het meeste houvast? Halen we het einde wel en is dat einde dan weer een begin? Hoe hoog reikt de hemel en is er iets mooiers dan de liefde? Het zijn de grote vragen die de tuinmannen zich stellen in de tuin. In poëtische macro-opnames van allerlei beestjes uit een doodgewone tuin komen de grote vragen tot leven. De bloedcicade zwaait met haar voorpoot alle onzekerheid weg, de zwarte vlieg klampt zich vast aan wat ze kent …

Review

Details

'De fotograaf-auteur projecteert zijn mijmeringen op de kleine tuinbeestjes die hij gadeslaat in al hun grootsheid. De foto's zijn kunstwerken qua compositie en hun scherpte zuigt je mee in de intimiteit van het beestje. [...] De tekst beslaat telkens slechts één regel per foto met een bezinnende hersenkronkel die door het diertje werd ontketend. [...] Natuurliefhebbers van alle leeftijden zullen genieten van deze openbaring van de schoonheid van het kleine grut rondom ons. Veel meer hoeft het niet te zijn: de natuur in haar kleine grootsheid op de knieën benaderd door de naar-zin-zoekende mens.' (De Leeswelp, mei 2005)

'Dit prachtige boek hoort in de boekenkast van alle natuurliefhebbers. De veelzijdigheid van dit boek is niet geëvenaard. Door de adembenemende foto's en inspirerende, poëtische tekst word je stil, ben je vol verwondering voor het mooie van de insectenwereld. Geert De Kockere weet op een onnavolgbare manier de pracht van natuur en taal te combineren. Het boek kan van 6 tot 106 jaar. Het is een echt familieboek, voor fijnproevers.' (Natuurpunt, juli 2005)

More information

Additional Information

Variety giftbook, picturebook
Themes filosoferen, beestje, insect, tuin
Age 6-99 jaar
Series The gardeners
Number of pages 80 blz.
Format 25 x 21 cm
Design hardcover
Published since 01/02/2005
NUR code 432, 223
Author Geert De Kockere
ISBN Number 9789058383013

Related Products