De zandwolf

De zandwolf

Be the first to review this product

SKU: 9789058382726

Zackarina en haar ouders wonen in een huis dicht bij de zee. Wanneer haar moeder het druk heeft met haar baan en haar vader zich in zijn krant verdiept, gaat Zackarina naar het strand. Op een dag graaft ze er een kuil en ontdekt een bijzonder zeldzame zandwolf. Hij is zandgeel, minstens even oud als de sterren en heeft een antwoord op elke vraag. Samen praten ze over belangrijke dingen in het leven, zoals blauwe plekken, het heelal, stilzitten en op twee adressen wonen …

Review

Details

'We volgen Zackarina en haar Zandwolf een zomer lang in 15 korte, vrolijke en bedachtzame verhaaltjes.' (Leeswelp, februari 2005)

'Zo'n ideale vriend is de Zandwolf. De Zweedse schrijfster Asa Lind vertelt je over hem in het geestig en prachtig geschreven boek De Zandwolf. Als je dat uit hebt, wil je het liefst gelijk naar het strand rennen om te kijken of je ook een Zandwolf kunt vinden. (...) Asa Lind geeft je via de gesprekjes tussen Zackarina en de Zandwolf vaak een even verrassend als heldere uitleg over uiteenlopende onderwerpen. Zo praten zij over het heelal, over vervelende mevrouwen, over elkaar helpen en over engelenfeestjes. Of over blauwe plekken, die eigenlijk een soort medailles zijn voor dapperheid. (...) De Zandwolf is een mooi, vrolijk en soms een beetje filosofisch boek. Het is origineel en duidelijk, met korte zinnen en bijpassende illustraties. Het boek is verdeeld in 15 korte hoofdstukjes, die elk een bezoek van Zackarina aan de Zandwolf behandelen. Het is in de eerste plaats leuk om te lezen, maar als je net als Zackarina wel eens met iets zit, kan dit boek je helpen om sommige dingen net iets beter te begrijpen.' (Website Leesfeest, 2005)

More information

Additional Information

Variety fiction
Themes vragen, leven, kind
Age 8+
Number of pages 96 blz.
Format 21,5 x 15 cm
Design hardcover
Published since 01/10/2004
NUR code 283
ISBN Number 9789058382726