Een ei gelegd aan zee

Een ei gelegd aan zee

Be the first to review this product

SKU: 9789058382924

In deze bundel staan 24 gedichten die schijnbaar heel eenvoudige verhaaltjes zijn. Doodgewone, alledaagse dingen, eenvoudig verteld. Maar je voelt meteen dat er meer achter zit. En wie zich daarvan bewust is, komt algauw achter de ware zin van de zinnen. In elk schijnbaar eenvoudig vers schuilt immers een dieperliggende, poëtische gedachte.

Review

Details

'Zij combineert in haar grafisch werk grote, helle kleurvlakken met luchtige lijnen. Groen, rood en blauw domineren in al hun eenvoud en scheppen een aparte sfeer. De bizarre figuren, getekend met eenvoudige pennenstreken, zijn mooi in hun suggestie. Speelse aanzetten en halve figuren stimuleren je eigen fantasie. Ook bladschikking en lay-out getuigen van een doorgedreven zin voor esthetiek.' (Website Pluizuit, mei 2005)

'De tekst in poëzievorm is sterk associatief en filosofisch, er zijn veel woordspelingen. Het taalgebruik is zorgvuldig. Het lettertype, dat van een ouderwetse schrijfmachine, in verschillende kleuren en puntgrootte, past goed bij de illustraties. [...] Een bijzonder, wat absurdistisch aandoend boek dat door ervaren lezers gewaardeerd kan worden.' (Ned. Bibliotheekdienst, mei 2005)

More information

Additional Information

Variety poetrybook
Themes filosoferen, fantasie, poëzie
Age 8+
Number of pages 32 blz.
Format 25 x 25 cm
Design hardcover
Published since 01/02/2005
NUR code 291, 292
Author Geert De Kockere
ISBN Number 9789058382924