Een rijm in mijn oor

Een rijm in mijn oor

Author: Riet Wille
Illustrator: Geert Vervaeke

Be the first to review this product

SKU: 9789058381828

Riet Wille is een succesvolle dichteres voor kleuters en basisschoolkinderen. Ook het schrijven van verhalen in AVI-niveaus ligt haar heel erg. In deze bundel kiest ze voor een combinatie van beide: gedichten voor eerste lezertjes. De gedichten bevatten uitsluitend korte, eenlettergrepige woorden en behandelen alledaagse onderwerpen als luizen in het haar, niet naar bed willen, in bad gaan, vrienden op school, kusjes geven ... Een ideale bundel om kinderen de liefde voor poëzie bij te brengen.

Review

Details

'De twintig versjes vol klank- en woordherhalingen bevatten uitsluitend eenlettergrepige woorden. Ze beschrijven herkenbare dingen, gevoelens en ervaringen vanuit een speelse, soms heel originele invalshoek. (...) De bundel is door de eigenzinnige, moderne illustraties van Geert Vervaeke bijzonder mooi. Op papier uit schriftjes maakte ze eigenzinnige composities in een gemengde techniek die mooi bij de versjes aansluiten.' (De Bond, juni 2003)

'In Een rijm in mijn oor slaagt ze er naar mijn gevoel beter in om de beperkingen, eigen aan het leesniveau, om te buigen in haar voordeel. [...] Waar Riet Wille de beperkingen overstijgt, doet ze dat op de eerste plaats door te spelen met klanken. Op die manier stimuleert ze op een speelse manier het leren lezen. [...] De tweede manier waarop Riet Wille deze versjes een surplus geeft, is door de gevoelens die ze verwoordt. Gelukkig expliciteert ze niet te veel, maar suggereert ze vooral. [...] Wat dit boek tenslotte nog bijzonder maakt, zijn de illustraties van Geert Vervaeke. Ze maakte fascinerende collages op een dubbele achtergrond met transparante druk op ruitjespapier. [...] Een rijm in mijn oor is zowel voor het oog als voor het oor een plezier.' (Leesidee, september 2003)

More information

Additional Information

Variety poetrybook
Themes poëzie, leven, school
Age 6+
Reading level AVI 1
Number of pages 26 blz.
Format 20,5 x 20,5 cm
Design hardcover
Published since 01/03/2003
NUR code 287, 291
Author Riet Wille
Illustrator Geert Vervaeke
ISBN Number 9789058381828