een wolf op kamp

een wolf op kamp

Illustrator: Jan De Kinder

Be the first to review this product

SKU: 9789058382085

Mol gaat op kamp. Zijn papa wuift hem uit. Op de bus zit Mol naast Sil. Sil is klein en draagt een bril. Hij is een beetje bang. Mol belooft dat ze samen zullen blijven. Bij het spel zijn ze in dezelfde groep en in de tent slapen ze naast elkaar. Wanneer iedereen in bed ligt, horen ze het gehuil van een wolf. Sluipt er een wolf rond de tent? Nee, de oudere kinderen spelen een nachtspel. Als alles weer stil is, merkt Sil dat Mol ligt te snikken. Wat is zijn geheim?

Review

Details

'In een wolf op kamp slaagt ze er meer dan voorheen in om niet alleen de leestechnische conventies te respecteren, maar ook om een mooi samenhangend verhaal uit te bouwen met personages die in enkele woorden herkenbaar geprofileerd worden. Zo zie je de vader van Mol alleen in het begin van het verhaal, maar zijn ontroering bij het afscheid van zijn zoon, die op kamp vertrekt, is heel invoelbaar. [...] Mooi wordt uitgetekend hoe Sil zijn vriend de ruimte biedt om zijn verdriet om het vertrek van zijn moeder te uiten. [...] De illustraties van Jan De Kinder hebben vooral een ondersteunende functie, maar de hele simpele prent waarop twee jongetjes naar de maan kijken, is ook heel sfeervol en fragiel.' (Standaard der Letteren, oktober 2003)

'Een gevoelig verhaal waarin Mol voor Sil opkomt en Sil nadien Mol helpt. De twee jongens hebben elk hun gevoelige plek en door het kamp komen die naar boven. In een eenvoudige taal geeft de auteur die gevoeligheden weer en grijpt de juiste sfeer. Ook de illustraties, expressief en kleurrijk, vatten die sfeer. En op het einde van het verhaal staan beide jongens een stukje sterker in hun schoenen. En de lezers met hen.' (website Pluizuit, december 2003)

More information

Additional Information

Variety young reader book
Themes kamp, bang zijn, gemis, eenoudergezin
Age 6+
Reading level AVI 2
Number of pages 32 blz.
Format 21 x 15,5 cm
Design hardcover
Published since 01/03/2003
NUR code 287
Author Claire De Lombaert
Illustrator Jan De Kinder
ISBN Number 9789058382085