Grote Toren, Kleine Toren

Grote Toren, Kleine Toren

Author: Coby Hol
Illustrator: Coby Hol

Be the first to review this product

SKU: 9789058382870

Grote Toren en Kleine Toren staan op een burcht tussen de heuvels. Wanneer Kleine Toren zich verveelt, nemen de torens de trein naar de stad. Daar kijken ze verbaasd naar de grote wolkenkrabbers. Een wolkenkrabber laat hen op zijn dak slapen. De volgende morgen worden Grote Toren en Kleine Toren gewekt door het lawaai in de straten. Na een poosje verlangen ze naar de rust van hun burcht. Vier wolkenkrabbers gaan met hen mee. Maar zij vinden de rustige burcht al snel te saai … Een lieflijk prentenboek over wonen in de stad en op het platteland.

Review

Details

'Hol beperkt zich niet uitsluitend tot papiercollages, zoals ze dat in haar eerdere prentenboeken wel doet. Ze verwerkt nog krantensnippers en verschillende soorten papier, maar tekent, met dikke zwarte lijn, nu ook figuren (gebouwen, auto's) en contouren (landschappen). De combinatie levert enkele mooie prenten op, vooral stadsgezichten met de haven en de wolkenkrabbers. Ze introduceert ook een soort directheid in het beeld die kinderen onmiddellijk zal aanspreken (vb. de gebouwen met lachende gezichten en armen).' (De Leeswelp, mei 2005)

'Dit zeer originele verhaal over wonen in de stad of op het platteland en over heimwee hebben en tevreden zijn met hoe en waar je leeft, is op een creatieve manier geïllustreerd.' (website Pluizer, december 2005)

More information

Additional Information

Variety picturebook
Themes heimwee, wonen, stad, platteland
Age 3+
Number of pages 26 blz.
Format 30 x 21,5 cm
Design hardcover
Published since 01/02/2005
NUR code 273
Author Coby Hol
Illustrator Coby Hol
ISBN Number 9789058382870