Karel Kater en Visje

Karel Kater en Visje

Illustrator: Kristien Aertssen

Be the first to review this product

SKU: 9789058382559

Karel Kater is een woeste kater die in een huisje bij de rivier woont. Elke dag vist hij zijn ontbijt in de rivier. Dat vinden de vissen niet leuk. Op een dag ziet Karel Kater een felgekleurd visje op een lelieblad zonnen. Hij heet Visje en komt uit een ver land. Omdat hij het koud heeft, breit Karel Kater een trui voor hem. Hij hoopt dat Visje de andere vissen zal lokken met zijn mooie kleuren. Maar de trui doet Visje zinken. Karel Kater wil hem redden, maar hoe red je een verdrinkende vis?

Review

Details

'Kristien Aertssen kent iets van tekenen en vertellen kan ze ook. Dit fantasievol verhaal is daar een leuk bewijs van. Ze neemt het niet nauw met wat een kater en een vis echt doen en kunnen en zijn, maar in verhaaltjes mag je daar speels mee omgaan. Het boek zit vol verrassingen en misschien is het dat wel wat kinderen zo graag willen.' (De Bond, oktober 2004)

'Kristien Aertssen maakte hiermee weer een heel mooi en warm verhaal over vriendschap. Ook hoe vriendschap kan groeien en hoe aanvankelijke barrières en vooroordelen kunnen overwonnen worden [...]. Maar nog meer dan de tekst doen de prenten van Aertssen ons dromen. Op heel kleurrijke wijze en met gebruik van allerlei verf- en kleurtechnieken weet ze heel fantasierijke en fascinerende prenten te maken, waarnaar je telkens weer kan kijken en in weg kunt dromen. Ook dit prentenboek scoort volgens mij hoog bij jonge kinderen én hun ouders en zou wel eens net als De Knuffelkoningin in de prijzen kunnen vallen.' (Leeswelp, december 2004)

More information

Additional Information

Awarded Picurale Ronse
Variety picturebook
Themes vriendschap, kat, vis
Age 4+
Number of pages 32 blz.
Format 30,5 x 21,5 cm
Design hardcover
Published since 01/09/2004
NUR code 273
Author Kristien Aertssen
Illustrator Kristien Aertssen
ISBN Number 9789058382559