P. en ik

P. en ik

Illustrator: Sabien Clement

Be the first to review this product

SKU: 9789058381606

Deze bundel bevat korte, poëtische tekstjes met een filosofische ondertoon. De ik-figuur ontmoet voortdurend P. P. staat symbool voor een Persoon. Door deze ontmoetingen wordt iets meer verteld over het Denken of Zijn van verschillende mensen. De toon is humoristisch, de stijl heel direct. Op humoristische wijze brengt Sabien Clement deze ontmoetingen in beeld. Soms vullen de tekeningen de tekst aan, soms leiden ze een eigen leven.

Review

Details

'De Kockere speelt als geen ander met woorden. In dit boekje goochelt hij woorden tot zinnen die dan kleine gesprekjes worden, korte verslagen van ontmoetingen tussen P. en ik. [...] De Kockere maakte wederom een prachtig boekje dat telkens herlezen verdient. De eenvoudige maar veelzeggende tekeningen van Sabien Clement geven de woorden een extra dimensie.' (Kiddo, maart 2003)

'Geert De Kockere verwoordt hun confrontaties altijd net iets anders dan je zou verwachten. Net als in zijn vorige boeken speelt hij met taal: hij laat de verschillende betekenissen van een woord of uitdrukking oplichten of maakt abstracties als de lucht of een schouderklopje concreet. Soms slaagt De Kockere erin om echt te verrassen of je dieper te raken (...) De illustraties van Sabien Clement versterken het luchtige karakter van dit boekje. De figuurtjes met hun logge lijven en kleine hoofdjes zien er tegelijk speels en naïef uit. (...) Tekst en illustraties spelen sterk op elkaar in.' (Leesidee, mei 2003)

More information

Additional Information

Variety poetrybook
Themes filosoferen, poëzie, leven
Age 9-99 jaar
Number of pages 64 blz.
Format 19 x 13,5 cm
Design hardcover
Published since 01/03/2003
NUR code 292
Author Geert De Kockere
Illustrator Sabien Clement
ISBN Number 9789058381606