Alladin

Alladin

Auteur: Kees Spiering
Illustrator: Elsje Dezwarte

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058383969

€ 14,50
Incl. BTW

Kees Spiering maakte een Alladin-bewerking geïnspireerd door de opera van Nino Rota, die het sprookje uit duizend-en-een-nacht muzikaal vorm heeft gegeven. Alladin leeft met zijn moeder in grote armoede. Als hij op een dag een wonderlamp in handen krijgt, neemt hun leven een totaal andere wending. Alladin wordt verliefd op een beeldschone prinses en met behulp van de lamp slaagt hij erin om een geweldige bruidschat voor haar neer te tellen…


Lees een fragment.

Recensie

Details

'Behalve met veel gevoel voor het ritme waarin een verhaal verteld kan worden, boeit Kees Spiering zijn publiek van voorlezers en jeugdige luisteraars ook met een verrassende muzikaliteit. Maar de voornaamste reden om hier deze jongste bewerking van een eeuwenoud verhaal een plaatsje onder de zon te gunnen, is de aangenaam intense stilligheid in de sensuele prenten van Els Dezwarte.' (Provinciale Zeeuwse Courant, juni 2007)

"Het prentenboek Alladin is een werkelijk verbluffend knap geïllustreerd verhaal dat al even sterk verteld is. Kees Spiering schuwt overdaad. Elke zin in zijn heldere vertelling - of beter 'navertelling' van dit verhaal - is noodzakelijk. Maar die noodzakelijkheid staat de allerminst de poëzie in de weg. Spierings verhaal wordt daarbij ronduit magistraal vormgegeven door de jonge illustratrice Els Dezwarte. Ze levert prenten als verstilde brokken poëzie af. Poëzie die raakt en uitnodigt tot kijken, blijven kijken en blijven interpreteren. Als deze beeldpoëzie dan ook nog eens naadloos de verbale poëzie ondersteunt, verrijkt en kleurt, dan wordt een prentenboek een meesterwerk dat thuishoort op elke (sprookjes)boekenplank.' (De Leeswelp, maart 2007)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Genre sprookje
Thema rijk zijn, liefde, Alladin
Leeftijd 6+
Omvang 32 blz.
Formaat 21 x 30 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2007
NUR code 274
Auteur Kees Spiering
Illustrator Elsje Dezwarte
ISBN Nummer 9789058383969