Als ik groot ben, word ik een hond

Als ik groot ben, word ik een hond

Auteur: Anne Schneider
Illustrator: Anne Schneider

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384621

€ 11,50
Incl. BTW

Een jongetje wil graag een hond zijn. Honden hoeven geen kleren te dragen en mogen buiten plassen. Maar een hond zijn heeft ook nadelen. Honden kunnen geen koekjes bakken of piraat spelen. En zijn vriendinnetje is bang van honden!


Lees een fragment.


Download hier de lestips bij dit boek.

Recensie

Details

'De tekst is erg eenvoudig, maar de taal is mooi en verzorgd. Bovendien wordt er ook gebruikgemaakt van taalspelletjes, met erg korte zinnetjes, en wordt er heel wat met klanken gespeeld. Het boek bestaat uit twaalf dubbele bladzijden, wat volstaat om een mooie spanningsboog neer te zetten. Het ongeduld van Maartje is al onmiddellijk duidelijk, en naarmate het boek vordert, groeit het ook en neemt het allerlei wendingen. [...] De illustraties zijn fris en aantrekkelijk, met grote vlakken in aquarel die bewerkt werden met pastel, zodat het geheel overzichtelijk maar toch organisch oogt. Het hoofdpersonage wordt echt tot leven gebracht, de mimiek is expressief en de lichaamshoudingen en bewegingen zijn natuurlijk.' (De Leeswelp, mei 2008)
'Een mooi simpel verhaal voor peuters met aansprekende illustraties. Het is een fijn formaat vierkant prentenboek dat je ook gemakkelijk in je tas of in de logeertas stopt. Toch zijn de illustraties groot genoeg voor gebruik op het kinderdagverblijf of crèche.' (Website Plantagebooksandmore, maart 2008)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema hond, vriendschap, wensen, jezelf zijn
Leeftijd 2+
Omvang 26 blz.
Formaat 20,5 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2008
NUR code 271
Auteur Anne Schneider
Illustrator Anne Schneider
ISBN Nummer 9789058384621