Amira, de prinses komt thuis

Amira, de prinses komt thuis

Illustrator: Kristina Ruell

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462912571

€ 15,95
Incl. BTW

• Kleurrijk prentenboek met illustraties in collagetechniek
• Vluchtelingenverhaal verteld vanuit het perspectief van het kind
• Perfect inzetbaar in het onderwijs

Over hoe overweldigend een nieuw land kan zijn.

Amira is samen met haar ouders gevlucht. De reis was lang en zwaar. Het nieuwe land is nu hun thuis. Maar het nieuwe land is grijs en niemand lijkt te snappen dat Amira een prinses is. Wanneer Amira voor het eerst naar school gaat, gebruikt de juf woorden die Amira niet begrijpt. Maar wanneer ze in de klas een kroontje krijgt om haar te verwelkomen, verandert alles.

Blader door het boek

Recensie

Details

'Met weinig woorden wordt een mooi verhaal verteld en met fabelachtig mooie illustraties, in collagestijl, komt het geheel op een fantastische manier in beeld! Zeer aantrekkelijk en bruikbaar prentenboek.' (Leesplezier, december 2017)

'Theaterregisseur en kinderauteur Bart Van Nuffelen bundelde de krachten met illustrator Kristina Ruell voor dit ontroerende, kleurrijke prentenboek dat de vluchtelingenproblematiek belicht vanuit kinderperspectief. Zonder belerende woorden of beschuldigende vingers, maar met een mooi verhaal over hoe kinderen van vluchtelingen hun nieuwe thuis ervaren.' (Het Laatste Nieuws, januari 2018)

'Het verhaal van Amira wordt minstens evenveel in de illustraties verteld als in de tekst. (...) De tekst is bondig, precies en goed geschikt over de regels zodat die de juiste spanning en emotie oproept.' (Lees-Wijzer, december 2017)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond White Raven
Soort prentenboek
Thema vluchteling, prinses, multiculturaliteit
Leeftijd 5+
Omvang 40 blz.
Formaat 30 x 21,5 cm
Uitvoering Hardcover
Verschijningsdatum 12/10/2017
NUR code 273
Auteur Bart Van Nuffelen
Illustrator Kristina Ruell
ISBN Nummer 9789462912571

Verwante producten