Alle beroemde schrijvers drinken (behalve ik)

Alle beroemde schrijvers drinken (behalve ik)

Auteur: Aag Vernelen

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058389442

€ 14,95
Incl. BTW

Later word ik schrijfster. Ik schrijf vaak in mijn dagboek. Over mijn beste vriendin Lena en haar vele vriendjes. Over Jasper, op wie ik verliefd ben. Over de weekends bij papa. Ik zorg voor papa zo goed ik kan. Mama mag niet weten dat hij nog steeds drinkt…


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Het verhaal is slim opgebouwd. Floor maakt immers niet alleen haar omgeving van alles wijs, ze beliegt ook zichzelf – en dus ook de lezer. Pas gaandeweg kun je haar geïdealiseerde beschrijvingen van haar vader doorprikken. […] Net als haar vader ziet Floor zichzelf als een schrijver in de dop. Ook hierdoor krijgt het boek meer diepgang dan het doorsnee probleemboek. […] Het boek krijgt een artistieke toets door de smaakvolle vormgeving van Leen Depooter. Heel mooi zijn de pagina’s waarop prenten tussen de tekst doorschemeren.’ (De Standaard Letteren, mei 2014)

‘Floor die in haar ééntje dapper haar vader probeert te redden en zelf door hem in gevaar wordt gebracht. Een boek dat de realiteit van een alcoholverslaafde ouder heel dicht bij brengt, met een einde dat tot nadenken stemt. Een parel van een boek ... hoe dan ook.’ (Website Pluizer, juni 2014)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema school, vriendschap, schrijven, echtscheiding, alcoholisme
Leeftijd 10+
AVI-leesniveau AVI 7
Omvang 120 blz.
Formaat 19 x 13,5
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2014
NUR code 283
Auteur Aag Vernelen
ISBN Nummer 9789058389442