Als iedereen slaapt

Als iedereen slaapt

Auteur: Komako Sakai
Illustrator: Komako Sakai

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058388759

€ 14,50
Incl. BTW

Midden in de nacht wordt Hanna wakker. In huis is het stil en donker. Iedereen slaapt. Hanna kan doen wat ze wil. Ze sluipt de trap af, en geeft de poes een kommetje melk. Zelf snoept ze van de kersen. Ze speelt met het speelgoed van haar zus. Er is niemand die zegt dat het niet mag!

Lees een fragment.

Recensie

Details

'Sakai vindt in dit eenvoudige verhaal mooi het midden tussen werkelijkheid en fantasie. Het sleutelwoord is "voorstelbaarheid": door de realistische setting kunnen peuters en kleuters zich goed voorstellen dat ze 's nachts wakker worden en uit hun bed komen.' (De Leeswelp, oktober 2013)

'De illustraties zijn zo gedetailleerd en zo aansprekend mooi dat je ze zelfs als volwassene ook wil aanraken en opnieuw wil bekijken. [...] Het verhaal roept heel knap, een beetje poëtisch maar toch ook met een zekere spanning de magie van midden in de nacht op.' (Website Ansiel, september 2013)

'Ontroerend eenvoudig is de tekst, van een zeldzame, fluisterzachte schoonheid zijn de prenten. [...] Het is, net als zoveel andere boeken waarvoor Sakai herhaaldelijk in Nederland bejubeld is, een uniek prentenboek: een pareltje van pastel.' (Website Pluizer, oktober 2013)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Leespluim van de maand, Vlag & Wimpel
Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema nacht, wakker zijn, ondeugend zijn
Leeftijd 3+
Omvang 32 blz.
Formaat 26 x 21 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/08/2013
NUR code 273
Auteur Komako Sakai
Illustrator Komako Sakai
ISBN Nummer 9789058388759