Als ik groot en sterk was

Als ik groot en sterk was

Illustrator: Stéphanie Augusseau

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058387509

€ 14,50
Incl. BTW

Elke keer als er iets gebeurt wat hij niet leuk vindt, denkt Nico: ach, kon ik maar toveren, dan was ik Super Nico, ongelooflijk groot en sterk. Op een nacht ziet Nico in dat het geen zin heeft om te fantaseren en dat hij moet opkomen voor zichzelf! Een mooi verhaal over je leven in eigen handen nemen, met illustraties in grijze en rode tinten.


Lees een fragment.


Download hier de lestips bij dit boek.

Download hier extra lestips en werkbladen bij dit boek.

Recensie

Details

'Omdat het allemaal om gevoelige schoolsituaties draait, is dit voor kinderen het ideale boek om het met een begeleider in de buitenschoolse opvang na een dag vol indrukken over emoties te hebben.’ (Kinderboeken, juni 2012)

'De sobere kaft van Als ik groot en sterk was, met zwart-wittekening en rode accenten, oogt net zo tijdloos als het verhaal zelf. […] Als ik groot en sterk was is niet vernieuwend of taboedoorbrekend, maar het eenvoudige verhaal met toegankelijke illustraties heeft alles om zijn lezers te vertederen.’ (De Leeswelp, juni 2012)

'Een zeer positief boek om zelfbeeld, angst en pesten bespreekbaar te maken en alternatieve gedachten en handelingen aan te reiken.’ (NBD Biblion, juli 2012)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema superheld, opkomen voor jezelf, bang zijn, verliefd zijn
Leeftijd 4+
Omvang 40 blz.
Formaat 26,5 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2012
NUR code 273
Auteur Agnès Laroche, Siska Goeminne
Illustrator Stéphanie Augusseau
ISBN Nummer 9789058387509