Angèle de Verschrikkelijke

Angèle de Verschrikkelijke

Auteur: Tine Mortier
Illustrator: Bert Dombrecht

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386410

€ 15,50
Incl. BTW

Angèle, een kleine orkaan, raast over het land. Dorpen en steden moeten eraan geloven. Ondertussen verovert een kleine jongen, Zébédé, het luchtruim met zijn vlieger. De kranten schrijven Zébédé de hemel in en negeren Angèle, die alsmaar bozer wordt … Mooi verhaal over grootheidswaanzin en nooit opgeven.


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Angèle de Verschrikkelijke, geschreven door Tine Mortier, is een vermakelijk prentenboek. Het verhaal van Angèle en Zébedé loopt parallel en is mooi te volgen op de grote prenten van Bert Dombrecht. Dat zijn echte zoekplaatjes met veel grapjes. Angèle, als onzichtbaar personage, krijgt leuk vorm door de tekstzetting en de compositie van de prenten.’ (De Bond, januari 2011)

‘De complexe compositie van het verhaal en de eigengereide tekenstijl maken dat Angèle de Verschrikkelijke zijn aantrekkingskracht niet meteen prijsgeeft, maar die pas gaandeweg verdient. Het boek dwingt meerdere lezingen af, die het door de vele details en goede tekst moeiteloos doorstaat. Een aanrader voor de oudere kleuter en zijn voorlezers.’ (De Leeswelp, december 2010)

‘Bijzonder aan dit prentenboek is dat de heldin van het verhaal nauwelijks zichtbaar is. Wat streepjes in de lucht, meer niet. Toch leef je mee met dit wel erg stormachtige personage. Met heerlijk ondeugende illustraties van Bert Dombrecht.’ (Psychologies Magazine, januari 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Vlag & Wimpel
Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema grootheidswaanzin, held, orkaan, vliegeren
Leeftijd 5+
Omvang 32 blz.
Formaat 33 x 23 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2010
NUR code 273
Auteur Tine Mortier
Illustrator Bert Dombrecht
ISBN Nummer 9789058386410