Binnenpoes buiten

Binnenpoes buiten

Illustrator: Elsje Dezwarte

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386045

€ 14,50
Incl. BTW

De poes van een meisje mag nooit buiten. Volgens mama zijn er binnenpoezen en buitenpoezen, en dat blijft beter zo. Op een dag laat het meisje de binnenpoes toch buiten. Daar ontmoet ze de buitenpoes… Een must voor elke poezenliefhebber.


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Dit is het werk van een illustrator die haar liefde voor poezen weet te vertalen in sterke composities, die zowel nuchter en beredeneerd als gevoelig en lieflijk zijn. De lome sfeer van een lege dag, die in het verhaal tussen de regels voelbaar is, geeft ze vorm in illustraties met warme kleuren, sobere vormen en bijzondere details. De subtiele intimiteit tussen kind en kat geeft ze feilloos weer in beelden waarin de contouren van de ene figuur - het kind - samenvallen met die van de ander - de kat.' (Juryverslag Boekenpluim)

Binnenpoes buiten van Hilde Vandermeeren is een teder prentenboek over hoe rigide regels en levensdrang niet samengaan. De liefde van het meisje voor de poezen wint het op de gehoorzaamheid aan haar moeder. Elsje Dezwarte maakte prachtige illustraties in een gemengde techniek waarin de rode binnenpoes en de zwarte buitenpoes elkaar vinden.’ (De Bond, mei 2010)

‘Dit levensechte verhaaltje wordt heel onderkoeld en rustig verteld en kreeg daar volmaakt op aansluitende artistieke illustraties bij. De bijna primaire rode en zwarte katten worden als sterke kleurvlekken grafisch geplaatst op een vaak groene achtergrond. Door zijn eenvoud en stilte in beeld en woord is dit een indrukwekkend smaakvol prentenboek geworden dat door een vierjarige goed begrepen of gekoesterd zal worden.’ (Leesgoed, oktober 2010)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Boekenpluim
Soort prentenboek
Thema kat, huisdier, binnen, buiten, ongehoorzaam zijn
Leeftijd 5+
Omvang 32 blz.
Formaat 25 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2010
NUR code 273
Auteur Hilde Vandermeeren
Illustrator Elsje Dezwarte
ISBN Nummer 9789058386045