De Formidabel Kromme Kamp Bravo Wedstrijd

11-03-2019 Geplaatst in Nieuws door Marte Van Rijckeghem

Kamp Bravo

Doet jouw klas ook mee aan De Formidabel Kromme Kamp Bravo Wedstrijd? Deze toegankelijke klassenwedstrijd geeft je inspiratie voor een leuk project vol uitdagingen om creatief te denken en te durven. En bovendien maak je kans op 30 boeken voor jouw klasbibliotheek.

 

(voor 3e en 4e leerjaar)

Lees meer

cover vlaamse meesters Van 1 tot 31 maart 2019 loopt de Jeugdboekenmaand. Het thema dit  jaar is 'Vriendschap'. Het nieuwe boek van Maartje van der Laak past helemaal in dit thema. We stelden haar enkele vragen ...

Lees meer

Kies kleur tegen pesten – over boeken die kunnen helpen

15-02-2019 Geplaatst in Nieuws door Marte Van Rijckeghem

Ook De Eenhoorn kiest kleur tegen pesten. En die kleur is veel tinten geel en oranje met een beetje blauw, de kleuren van het nieuwe boek ‘Kip zonder kop’ van Moniek Vermeulen en Maarten Zerelik. Het is een boek dat pesten bespreekbaar kan maken. Een boek over woorden die pijn doen. We geven je vijf tips om met je kind over pesten te praten aan de hand van het boek.

Lees meer

10 cadeautips voor Kerstmis

07-12-2018 Geplaatst in Nieuws door Elly SimoensNaar goede gewoonte tipt De Eenhoorn weer enkele boeken en boekengadgets voor Kerstmis. Met deze tien tips krijg je zeker inspiratie voor elke leeftijd en elk soort lezer.

Lees meer

Het meisje dat dacht dat ze een katje

21-11-2018 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Het meisje dat dacht dat ze een katje was

 

Kristien Hemmerechts publiceert een opmerkelijk kinderboek: ‘Het meisje dat dacht dat ze een katje was.’ Soetkine Aps maakte er de kleurrijke illustraties bij. Samen vertellen ze hoe dit boek tot stand kwam.

Lees meer

Cadeautips voor Sinterklaas

16-11-2018 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Tips voor Sinterklaascadeaus Een mooi boek als Sinterklaascadeau is altijd een hit. Maar welk boek kies je dan? De Eenhoorn tipt een paar ideale pakjes voor kinderen (en volwassenen) van 2 tot 102 jaar.

Lees meer

De ijsbeer en de nacht

22-10-2018 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

 

Bouke Billiet en Marjolein Pottie gingen op schrijversresidentie naar Zweden. Daaruit ontstond het hartverwarmende prentenboek 'De ijsbeer en de nacht'. In deze blog vind je een getekend reisverslag van Marjolein.

Lees meer

De genomineerden voor de prijzen voor de beste en mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboeken van Vlaanderen en Nederland zijn bekend. En maar liefst twee boeken van De Eenhoorn staan op de nominatielijst. Het lammetje dat een varken is door Pim Lammers en Milja Praagman is geselecteerd voor een Boekenleeuw. Kitty Crowthers Kleine nachtverhalen prijkt op de nominatielijst voor een Boekenpauw.

Boekenpauw Boekenleeuw 2018

Lees meer

Het verhaal achter Drakendal

26-09-2018 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens
 
Drakendal is verschenen! Het nieuwe boek van Kristien Dieltiens en Seppe Van den Berghe is een meeslepend fantasy-verhaal dat je niet loslaat. Kristien Dieltiens vertelt in deze blog het hele verhaal achter het ontstaan van dit bijzondere boek.
 
 
Lees meer

Winnaar Zoeperman schrijfwedstrijd

27-06-2018 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Uitslag scholenwedstrijd Zoeperman

Vorige week liep de grote Zoeperman-scholenwedstrijd ten einde. De jury was erg onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit in de inzendingen! We zagen prachtige tekeningen, ingenieuze ontwerpen met ontzettend veel handige functies, mini-zoepermobielen in 3D en gigantische voertuigen waar je met meerdere kinderen in kan kruipen, voertuigen op basis van fietsen, auto’s, vliegtuigen en een combinatie van dat alles. 

 

 

Lees meer