Kamp Bravo

 

 

 

Doet jouw klas ook mee aan De Formidabel Kromme Kamp Bravo Wedstrijd? Deze toegankelijke klassenwedstrijd geeft je inspiratie voor een leuk project vol uitdagingen om creatief te denken en te durven. En bovendien maak je kans op 30 boeken voor jouw klasbibliotheek.

De wedstrijd

Organiseer een kamp (dat mag op papier of, nog beter, in het echt zijn) dat aan de volgende voorwaarden voldoet:
— Jullie kamp heeft een origineel thema
— Op het kamp leer je een formidabel kromme stunt
— Zorg voor minstens 2 andere leuke activiteiten in het thema
Inspiratie voor een knotsgek kamp vind je in het boek Kamp Bravo.

Stuur het draaiboek of het verslag van jouw kamp naar wedstrijd@eenhoorn.be. Wees origineel. Je mag foto’s insturen, verhalen over het kamp, een filmpje,... Alles kan!

De jury (Marita Vermeulen, uitgever bij De Eenhoorn, auteur Stefan Boonen en illustrator Melvin) beoordeelt alle inzendingen op kwaliteit, originaliteit en uitwerking.

— Deelnemers: alle klassen van het 3de en 4de leerjaar
— Deadline: 22 mei 2019
— Prijzenpot: De eerste prijs zijn 30 boeken van De Eenhoorn voor de klasbibliotheek. De tweede en derde prijs bestaan uit 10 boeken van De Eenhoorn. Elke leerling van deze drie klassen krijgt een stickervel en een setje boekenleggers en postkaarten.

Het boek

Kamp Bravo is een boek over durven falen, zelfvertrouwen en vriendschap. Het gaat over Theo. Hij heeft geen zin in Kamp Bravo. Hij kent er niemand. Bovendien zijn er veel gevaarlijke en gekke opdrachten. Zoals: van de Véél te Hoge Rots springen, de truc met het schaap, een zwierzwaai. Wat moet je doen als je iets nog niet kan of als je vriend heimwee heeft? Op basis van het boek ontwikkelde UCLL (hogeschool Leuven) de inspiratiebox Mind, set, grow! Deze bevat lestips en bruikbare tools om aan de slag te gaan met de mindsettheorie. 

Bestel het boek en/of de inspiratiebox via www.eenhoorn.be en ontvang als school 10% scholenkorting. Maak hiervoor een school-account aan.