10 tips voor kerstcadeaus

Naar goede gewoonte tipt De Eenhoorn weer enkele boeken en boekengadgets voor Kerstmis. Met deze tien tips krijg je zeker inspiratie voor elke leeftijd en elk soort lezer.

Tip 1: Circus met cijfers (2 tot 4 jaar)

Zoek je een speels, vrolijk boek dat elke peuter zal aanspreken? ‘Circus met cijfers’ is een gegarandeerde hit. De cijfers in dit boek doen rare dingen: ze spuwen vuur, bouwen een piramide en maken de gekste muziek. Samen zorgen ze voor een prachtige circusvoorstelling. Onder de meer dan 50 flapjes zitten eenvoudige zoek- en telvragen.


Tip 2: De ijsbeer en de nacht (3+)

Een winters prentenboek dat perfect is als bedtijdverhaal. De ijsbeer kan niet slapen. Hij vraagt raad aan alle dieren die hij tegenkomt. De grappige en verrassende slaapgewoonten van allerlei dieren zorgen voor een heerlijke voorleesmomenten voor het slapengaan.


Tip 3: De Kestdag van Jimmy Bjin (5+)

Dit kerstverhaal zal zowel kinderen als volwassenen ontroeren, over een jongetje dat nog nooit Kerstmis heeft gevierd. Niemand minder dan Flip Kowlier schreef de tekst, uiteraard volledig in het West-Vlaams. Suzan T’Hooft maakte er tijdloze tekeningen bij. Dankzij de prachtige voorlees-cd is dit boek een echt hebbeding dat in geen enkele boekenkast mag ontbreken.

Tip 4: De kleine koning (5+)

Een wonderlijk winterverhaal met een vleugje magie en humor. Dit nieuwe sprookje knipoogt niet alleen naar het klassieke kerstverhaal, maar gaat ook over geven, krijgen en delen. Ga samen met prins Sevi op stap, en volg de kleurrijke stoet soldaten, muzikanten en dieren op weg naar de kleine koning.

Tip 5: Het grote kleine monster (7+)

Voorlezen of zelf lezen, met dit boek kan het allebei. Bovendien zal het thema over monsters en stoer zijn heel wat jonge lezer-luisteraars aanspreken. In dit grappige en spannende verhaal gaat Edo samen met zijn papa op monsterjacht.


Tip 6: De lantaarnaansteker (9+)


Het langverwachte nieuwe boek van bekroond auteur Aline Sax is een poëtisch en winters verhaal geworden. De lantaarnaansteker brengt eenzame en droevige mensen in de stad weer samen. Met schitterende illustraties van Ann De Bode, die van dit boek een hebbeding maken voor zowel jonge lezers als volwassenen.

 


Tip 7: Een pop voor Hannah (10+)

Dit ontroerend verhaal speelt zich af tijdens WOII. Esther wil een lappenpop maken voor haar dochter, Hannah. Dat is moeilijk, want het is oorlog en Esther zit in de gevangenis. Maar toch slaagt ze in haar plan. Over hoe moederliefde zelfs een oorlog kan overwinnen.


Tip 8: Drakendal (11+)

Deze meeslepende, magische pageturner is een prachtig geschenk voor jonge lezers. Het mythische fantasy-verhaal neemt je mee op sleeptouw naar de wereld van de Boomkinderen. Zal de kleine Barn slagen in zijn gevaarlijke reis?


Tip 9: Dwarrelstad (volwassenen)

Op zoek naar een origineel geschenk voor volwassenen? ‘Dwarrelstad’ is een bijzonder prentenboek voor volwassenen met een tedere tekst over iemand verliezen en loslaten. Een prachtig verhaal dat de unieke schoonheid van puur verdriet in woorden en beelden vat.
Tip 10: Postkaartjes en posters

Op zoek naar een klein pakje voor slechts een paar euro? Misschien kan je dit jaar een set met postkaarten of een poster cadeau geven. Of je nu kiest voor de populaire postkaarten van Carll Cneut of een leuke posterset in het thema ‘Kerstmis’, dit cadeautje is gegarandeerd origineel en succesvol.