10 tips voor kerstcadeaus

Geen idee wat te kopen voor je nieuwsgierige neefje of pasgeboren metekindje? De Eenhoorn geeft je 10 boekentips voor Kerstmis. 

Tip 1: voor de allerkleinsten


Fin en Snip - Lekker in de sneeuw (1 tot 3 jaar)

Een speels flapjesboek is altijd een schot in de roos voor de allerkleinsten. In dit vrolijke winterverhaal gaat Fin samen met papegaaitje Snip naar buiten. Ze rapen takken op, voederen vogels, glijden op het ijs, maken sneeuwpoppen. Herkenbare verhalen waarbij elke flap een oorzaak-gevolg-relatie toont: interactie tijdens het samenlezen verzekerd!

Tip 2: voor wie een cadeau zoekt dat jaren meegaat         


De boze billenbijter (3 tot 7 jaar)

Gegarandeerde ‘ooooo’s’ en ‘aaaaa’s’ bij het opendoen van dit pakje! Aan deze prachtige, dikke bundel heb je jaren voorleesplezier. Deze vergeten sprookjes en volksverhalen zitten boordevol rijm, ritme en muzikaliteit. Met deze bundel geef je niet één, maar meteen 60 verhalen cadeau.
Tip 3: voor West-Vlamingen                             

De Kestdag van Jimmy Bjin (5+)

Dit kerstverhaal zal zowel kinderen als volwassenen ontroeren, over een jongetje dat nog nooit Kerstmis heeft gevierd. Niemand minder dan Flip Kowlier schreef de tekst, uiteraard volledig in het West-Vlaams. Suzan T’Hooft maakte er tijdloze tekeningen bij. Dankzij de prachtige voorlees-cd is dit boek een echt hebbeding dat in geen enkele boekenkast mag ontbreken.

Tip 4: voor nieuwsgierige kinderen                    


Reis rond de wereld (8+)

Een tijdloze atlas is een geschenk voor het leven. Met deze atlas maken kinderen een unieke wereldreis. Ze ontdekken 20 bijzondere landschappen met hun unieke flora en fauna. Ook de lokale bevolking en hun gebruiken komen aan bod. Wil je de Nijl afvaren, didgeridoo spelen aan de voet van de rots Uluru, of rendieren spotten aan de Noorse fjorden?


Tip 5: voor de liefhebber van sfeer en symboliek                     


De koudste winter (9+)

Voor iemand die houdt van schitterende illustraties en sfeervolle boeken, is ‘De koudste winter’ een uniek geschenk. In dit aangrijpende, intuïtieve verhaal is het kouder dan iemand ooit heeft meegemaakt. De prenten van Alain Verster bedekken je als een warme deken.

 


Tip 6: voor elk kind dat klimaatbewust is (of wil zijn)       


Frida's coole klimaatboek (11+)

Zoek je een cadeau voor een klimaatbewuste jongere? Of voor een kind dat meer wil weten over wat er juist aan de hand is met het klimaat? Frida’s coole klimaatboek is een toptip: wervelende scrapbookstijl, no nonsense taalgebruik, boordevol informatie, tips en grafieken.

 Tip 7: voor fans van 'Het land van de grote woordfabriek' en 'De kleine prins'


Het meisje dat nevel weefde (5 tot 101 jaar)

Een prachtig, teder en dromerig boek over een meisje en haar vader. Een streling voor het oog, met bedrukte, transparante pagina’s van kalkpapier. Dit is een schitterend geschenk voor jong en oud.


Tip 8: voor volwassenen die houden van muziek en graphic novels


Imagine Mosul (volwassenen)

Rudi Vranckx maakte twee pakkende documentaires over muzikanten in Mosul. Op basis daarvan maakte hij nu deze aangrijpende graphic novel.
 


Tip 9: voor duivelsje kindjes


Duivelsversjes (5+) met cd

Dit boek is niet voor doetjes! Deze griezel-grappige monsterversjes zorgen voor hilarische voorleesmomenten. Het eerste duiveltje houd van boze kinderen, het tweede maakt je groenten vies. Het derde houdt van vuile kinderen, het vierde steelt je spullen en het vijfde bezorgt je nachtmerries … Overwin jij ze allemaal? Door de vertel-cd is dit een prachtig cadeau.
Tip 10: voor oma's of voor  kleinkinderen


De armen van mijn oma (4+)

Een heerlijk dik voorleesboek om cadeau te geven aan een oma  (of voor een oma om aan haar kleinkind te geven natuurlijk!). Dit knusse boek staat boordevol heerlijke verhalen over een verdwenen opa, dikke pannenkoeken, muziek, de zee... Met prachtig gedetailleerde illustraties die tijdloos zijn
.