Hoera voor Kaatje Vermeire, want zij wint dit jaar de Boekenpauw! Deze prestigieuze prijs bekroont het mooist geïllustreerde boek van het afgelopen jaar.

Boekenpauw pancarte

Lees meer

Twee Boekenpauw nominaties voor De Eenhoorn

04-10-2019
Geplaatst in Bekroond door Sarah Claeys

De Eenhoorn werd met maar liefst 2 boeken genomineerd voor de Boekenpauw: Ans en Wilma - verdwaald (Kaatje Vermeire) en Het geheim van Sinterklaas (Tim Van den Abeele) maken kans om op 30 oktober 2019 deze prestigieuze prijs in ontvangst te nemen.

Boekenleeuw en Boekenpauw

Lees meer

De genomineerden voor de prijzen voor de beste en mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboeken van Vlaanderen en Nederland zijn bekend. En maar liefst twee boeken van De Eenhoorn staan op de nominatielijst. Het lammetje dat een varken is door Pim Lammers en Milja Praagman is geselecteerd voor een Boekenleeuw. Kitty Crowthers Kleine nachtverhalen prijkt op de nominatielijst voor een Boekenpauw.

Boekenpauw Boekenleeuw 2018

Lees meer

 

Carll Cneut wint dit jaar de provinciale Prijs voor Letterkunde van West-Vlaanderen. Deze bijzondere prijs werd dit jaar uitgereikt in het genre Kinder- en jeugdboek. Carll Cneut mocht de prijs in ontvangst nemen voor zijn boek 'De Gouden Kooi'.

Lees meer

Milja Praagman heeft met Omdat ik je zo graag zie een Zilveren Penseel gewonnen. Deze Nederlandse prijs bekroont de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar.

Zilveren Penseel  Omdat ik je zo graag zie

Lees meer

Nominaties Kinder- en Jeugdjury 2017-2018 bekend

22-05-2017
Geplaatst in Bekroond door Sarah Claeys

KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Juryleden krijgen een lijst van boeken om te beoordelen. De boeken voor het nieuwe KJV-jaar zijn nu bekend. De Eenhoorn is met maar liefst 4 boeken genomineerd.
KJV logo

Lees meer

Kitty Crowther wint Boekenpauw

07-11-2016
Geplaatst in Bekroond door Sarah Claeys

Zondag 6 november rond 17.30u werden op de Boekenbeurs in Antwerpen de winnaars van de Boekenleeuw en de Boekenpauw 2016 bekend gemaakt. Het zijn de prijzen voor het beste en het mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek in het Nederlandse taalgebied. De Boekenpauw ging naar Kitty Crowther voor haar prentenboek Mama Medusa. Alain Verster won met Ik zie jou, zie jij mij de stemwedstrijd van het publiek.

Kitty Crowther en Bart Desmtyer Boekenpauw 2016

Lees meer

Auteur Edward van de Vendel, illustrator Anton Van Hertbruggen en vertaler Rolf Erdorf wonnen op de Frankfurter Buchmesse de Deutsche Jugendliteraturpreis in de categorie Bilderbuch voor de Duitse vertaling van Het hondje dat Nino niet had. Dat dit gebeurt in het jaar dat Vlaanderen en Nederland gastland zijn op de Buchmesse, maakt de prestigieuze bekroning extra bijzonder.

Deutscher Jugendliteraturpreis 2016

Lees meer

De Eenhoorn twee maal genomineerd voor de Boekenpauw

20-10-2016
Geplaatst in Bekroond door Sarah Claeys

Ter gelegenheid van de Boekenbeurs (31 oktober t.e.m. 11 november 2016) reikt Boek.be de Boekenleeuw en de Boekenpauw uit, de prijzen voor de mooiste en de best geschreven Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken van de afgelopen anderhalf jaar. Van De Eenhoorn werden maar liefst twee titels genomineerd voor de Boekenpauw: Ik zie jou, zie jij mij (Siska Goeminne & Alain Verster) en Mama Medusa (Kitty Crowther). Alain Verster is de enige Vlaming die kans maakt op de prijs.

Boekenpauw-leeuw2016

Lees meer

Geert De Kockere wint twee poëziesterren

05-10-2016
Geplaatst in Bekroond door Sarah Claeys

Voor de tweede keer bekronen Poëziecentrum en CANON Cultuurcel de beste kinderpoëzie van de Lage Landen. De kinderjury (samen meer dan 8000 kinderen!) bekroonde de 4 beste gedichten met een Poëziester, een vakjury bekroonde de beste bundel. Geert De Kockere won maar liefst twee van de vier Poëziesterren. Tijdens de Boekenbeurs mag hij deze in ontvangst nemen.

Lees meer