Op zondag 16 oktober stelde illustratrice Suzan T'Hooft haar eerste prentenboek voor in de feeërieke schuur en tuin van haar ouders te Merendree. Meer dan 50 kinderen namen deel aan de tuinspelletjes geïnspireerd op de spelletjes in het boek. Achteraf smulden ze van de appelbeignets. Ondertussen gingen de prentenboeken als zoete broodjes over de toonbank en signeerde Suzan onafgebroken.

 

Lees meer

Boekvoorstelling Ik mis je mams

10-03-2016
Geplaatst in Boekvoorstellingen door Nele Declercq

Op zondag 6 maart stelden Moniek Vermeulen en Frank Pollet een wel heel bijzonder boek voor. Ik mis je, mams! is een brievenroman voor jongeren vanaf 11 jaar én het eerste jeugdboek dat het auteurskoppel uit Puivelde samen schreef!
Muziekclub 't Ey in Belsele zat afgeladen vol. Er werd gespeecht en voorgelezen uit het boek. Tijdens de receptie achteraf werden er volop boeken gekocht en gesigneerd. Want dat doen Moniek en Frank graag!

cover Ik mis je mams

Lees meer

Op donderdag 19 november toverden Siska Goeminne en Alain Verster Boekhandel De Kleine Johannes in Leuven om tot een bistro in retrostijl. Daarmee verwezen ze naar de nostalgische sfeer die hun prentenboek 'Ik zie jou, zie jij mij' oproept. Alain stelde zijn tekeningen tentoon, er werden elpees gedraaid op een oude pick-up en Alain en Siska deden een kleine performance. De gezellige sfeer werd goed gesmaakt door het talrijk aanwezige publiek.

boekvoorstelling ik zie jou zie jij mij klein

Lees meer

Boekvoorstelling Mama Medusa door Kitty Crowther

07-10-2015
Geplaatst in Boekvoorstellingen door Nele Declercq

Op zaterdag 10 oktober stelt Kitty Crowther haar nieuwste prentenboek, Mama Medusa, voor in het ABC-huis te Brussel. Boekvoorstelling om 15 uur (in het Engels). Voorlees- en signeersessie om 16u15 (in het Frans).

Lees meer

Boekvoorstelling lees je slim groot succes

24-09-2015
Geplaatst in Boekvoorstellingen door Nele Declercq

Afgelopen zondag werden een dier bij de boer en Wat ik het liefste doe, de twee nieuwe delen in de reeks 'lees je slim' van De Eenhoorn, voorgesteld op de boerderij van Johan Schelfaut in Puivelde. Lees je slim brengt informatieve boeken op een laag AVI-niveau. Deze boeken gaan over dieren, beroepen en hobby's.

leesjeslim3      leesjeslim3

Lees meer

Moniek Vermeulen, Liesbeth Van Bogaert en Joris Thys stellen twee nieuwe boeken in de reeks Lees je slim voor: een dier bij de boer en Wat ik het liefste doe. Iedereen welkom vanaf 10.30u tussen de koeien op de boerderij van Johan Schelfaut in Puivelde.

uitnodiging lees je slim

Lees meer

Auteur Frank Adam en illustrator Bert Dombrecht stellen zondag hun nieuwe boek Zoenen met een selfie in avant-première voor op MandelART 2015. Deze graphic novel voor tieners bundelt negen verhalen over schilderijen van oude meesters.

Lees meer

Achter de heuvelsOp woensdag 10 juni stelt jeugdauteur Hans Vanacker uit Gent zijn nieuwste jeugdboek voor: Achter de heuvels. In het boek schetst de auteur een indringend beeld van kinderhandel en kinderarbeid in West-Afrika. Het boek wordt voorgesteld in het kantoor van Plan België. Het boek sluit aan bij de Internationale Dag tegen Kinderarbeid op vrijdag 12 juni.

Lees meer

Zo groot als papaOp zaterdag 6 juni om 15u stellen Frow Steeman en Bettie Elias het prentenboek Zo groot als papa voor in Boekhandel Letters & Co (Deinze).

Lees meer

Reine De Pelseneer stelt eerste jeugdroman voor

07-05-2015
Geplaatst in Boekvoorstellingen door Nele Declercq

Is liefde lastigReine De Pelseneer stelt haar eerste jeugdroman Is liefde lastig voor op zondag 17 mei te Antwerpen.

Lees meer