25 jaar Paul Verrept

12-06-2019
Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Paul Verrept is dit jaar 25 jaar auteur. Dat viert hij onder andere met een van de hoogtepunten uit zijn schrijfcarrière: het nieuwe boek Konijn & Egel. Wij mochten hem aan de vooravond van deze bijzondere verjaardag interviewen.

Lees meer

Een boek voor elke mama

06-05-2019
Geplaatst in Nieuws door Marte Van Rijckeghem

Mijn nieuwe moeder & ikBoekentips voor wie nog een cadeautje zoekt voor moederdag. En dus ook tips voor vaders die hun jonge kinderen nog een beetje moeten helpen bij het vinden van een leuk moederdagcadeau. Voor vaders die daar nog niet aan gedacht hadden: geen paniek, je ontvangt je pakje zeker nog op tijd!

Lees meer

Op zoek naar inspiratie om de laatste dagen van de paasvakantie te vullen? We geven je hier graag vijf tips.

Lees meer

Op 22 maart verschijnt het tweede boek van jeugdauteur Sofie De Moor: Helemaal overstuur. De cover en binnenillustraties zijn van de hand van Esther Platteeuw. We stelden Sofie enkele vragen over haar nieuwe boek.

Lees meer

De Formidabel Kromme Kamp Bravo Wedstrijd

11-03-2019
Geplaatst in Nieuws door Marte Van Rijckeghem

Kamp Bravo

Doet jouw klas ook mee aan De Formidabel Kromme Kamp Bravo Wedstrijd? Deze toegankelijke klassenwedstrijd geeft je inspiratie voor een leuk project vol uitdagingen om creatief te denken en te durven. En bovendien maak je kans op 30 boeken voor jouw klasbibliotheek.

 

(voor 3e en 4e leerjaar)

Lees meer

cover vlaamse meesters Van 1 tot 31 maart 2019 loopt de Jeugdboekenmaand. Het thema dit  jaar is 'Vriendschap'. Het nieuwe boek van Maartje van der Laak past helemaal in dit thema. We stelden haar enkele vragen ...

Lees meer

Kies kleur tegen pesten – over boeken die kunnen helpen

15-02-2019
Geplaatst in Nieuws door Marte Van Rijckeghem

Ook De Eenhoorn kiest kleur tegen pesten. En die kleur is veel tinten geel en oranje met een beetje blauw, de kleuren van het nieuwe boek ‘Kip zonder kop’ van Moniek Vermeulen en Maarten Zerelik. Het is een boek dat pesten bespreekbaar kan maken. Een boek over woorden die pijn doen. We geven je vijf tips om met je kind over pesten te praten aan de hand van het boek.

Lees meer

10 cadeautips voor Kerstmis

07-12-2018
Geplaatst in Nieuws door Elly SimoensNaar goede gewoonte tipt De Eenhoorn weer enkele boeken en boekengadgets voor Kerstmis. Met deze tien tips krijg je zeker inspiratie voor elke leeftijd en elk soort lezer.

Lees meer

Het meisje dat dacht dat ze een katje

21-11-2018
Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Het meisje dat dacht dat ze een katje was

 

Kristien Hemmerechts publiceert een opmerkelijk kinderboek: ‘Het meisje dat dacht dat ze een katje was.’ Soetkine Aps maakte er de kleurrijke illustraties bij. Samen vertellen ze hoe dit boek tot stand kwam.

Lees meer

Cadeautips voor Sinterklaas

16-11-2018
Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Tips voor Sinterklaascadeaus Een mooi boek als Sinterklaascadeau is altijd een hit. Maar welk boek kies je dan? De Eenhoorn tipt een paar ideale pakjes voor kinderen (en volwassenen) van 2 tot 102 jaar.

Lees meer