10 cadeautips voor Kerstmis

06-12-2019
Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Geen idee wat te kopen voor je nieuwsgierige neefje of pasgeboren metekindje? De Eenhoorn geeft je 10 boekentips voor Kerstmis. 

Lees meer

De koudste winter

27-11-2019
Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens
'De koudste winter' van Tine Mortier en Alain Verster heeft een bijzonder lange ontstaansgeschiedenis, en had 10 jaar nodig om van idee uit te groeien tot een uniek prentenboek.
'Het was de winter van 2009', vertelt Tine. 'Het was erg koud toen, en er viel heel wat sneeuw. Ik woonde nog in België en had een schrijfplek bij het raam – met prachtig zicht op het sneeuwlandschap en mijn knieën lekker warm tegen de verwarming aan. In onze garage had een roodborstje een slaapplek gezocht in een oude schoen van mijn man. Dat beeld – het roodborstje dat in het midden van de garage uit een schoen komt piepen – zette het verhaal in gang.'
 
Lees meer

In het hoofd van Robin Aerts en Xavier Mariën ...

Vijf vreemde duivels vol duiveltjesgrillen zijn vaak dichterbij dan je zou willen... Met het monsterlijke prentenboek Duivelsversjes verrast Robin Aerts, bassist bij Het Zesde Metaal, jonge stoere lezers. Debutant Xavier Mariën gaf de tekeningen een hoge dosis rock'n'roll. In dit interview geven auteur en illustrator een inkijk in hun duivelse brein ...
Robin en Xavier

Lees meer

(= quote van professor  Kris Van den Branden (KU Leuven) uit De Standaard, 20 augustus 2019)klap coverkits cover 2

De Vlaamse Onderwijsraad stelde een nieuw handboek over begrijpend lezen voor. Er zijn vijf wegen naar begrijpend lezen. De kinderkranten Kits en Klap sluiten daar perfect op aan.

Lees meer

25 jaar Paul Verrept

12-06-2019
Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Paul Verrept is dit jaar 25 jaar auteur. Dat viert hij onder andere met een van de hoogtepunten uit zijn schrijfcarrière: het nieuwe boek Konijn & Egel. Wij mochten hem aan de vooravond van deze bijzondere verjaardag interviewen.

Lees meer

Een boek voor elke mama

06-05-2019
Geplaatst in Nieuws door Marte Van Rijckeghem

Mijn nieuwe moeder & ikBoekentips voor wie nog een cadeautje zoekt voor moederdag. En dus ook tips voor vaders die hun jonge kinderen nog een beetje moeten helpen bij het vinden van een leuk moederdagcadeau. Voor vaders die daar nog niet aan gedacht hadden: geen paniek, je ontvangt je pakje zeker nog op tijd!

Lees meer

Op zoek naar inspiratie om de laatste dagen van de paasvakantie te vullen? We geven je hier graag vijf tips.

Lees meer

Op 22 maart verschijnt het tweede boek van jeugdauteur Sofie De Moor: Helemaal overstuur. De cover en binnenillustraties zijn van de hand van Esther Platteeuw. We stelden Sofie enkele vragen over haar nieuwe boek.

Lees meer

De Formidabel Kromme Kamp Bravo Wedstrijd

11-03-2019
Geplaatst in Nieuws door Marte Van Rijckeghem

Kamp Bravo

Doet jouw klas ook mee aan De Formidabel Kromme Kamp Bravo Wedstrijd? Deze toegankelijke klassenwedstrijd geeft je inspiratie voor een leuk project vol uitdagingen om creatief te denken en te durven. En bovendien maak je kans op 30 boeken voor jouw klasbibliotheek.

 

(voor 3e en 4e leerjaar)

Lees meer

cover vlaamse meesters Van 1 tot 31 maart 2019 loopt de Jeugdboekenmaand. Het thema dit  jaar is 'Vriendschap'. Het nieuwe boek van Maartje van der Laak past helemaal in dit thema. We stelden haar enkele vragen ...

Lees meer