De mooiste boeken voor Valentijn

14-02-2020 Geplaatst in Nieuws door Sarah Claeys

Valentijn komt er weer aan, maar hoe spreek je met kleine kleuters over gevoelens van verliefdheid? In deze post lees je alles over de mooiste Valentijnsboeken voor de allerkleinsten.

Lees meer

10 cadeautips voor Kerstmis

06-12-2019 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Geen idee wat te kopen voor je nieuwsgierige neefje of pasgeboren metekindje? De Eenhoorn geeft je 10 boekentips voor Kerstmis. 

Lees meer

De koudste winter

27-11-2019 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens
'De koudste winter' van Tine Mortier en Alain Verster heeft een bijzonder lange ontstaansgeschiedenis, en had 10 jaar nodig om van idee uit te groeien tot een uniek prentenboek.
'Het was de winter van 2009', vertelt Tine. 'Het was erg koud toen, en er viel heel wat sneeuw. Ik woonde nog in België en had een schrijfplek bij het raam – met prachtig zicht op het sneeuwlandschap en mijn knieën lekker warm tegen de verwarming aan. In onze garage had een roodborstje een slaapplek gezocht in een oude schoen van mijn man. Dat beeld – het roodborstje dat in het midden van de garage uit een schoen komt piepen – zette het verhaal in gang.'
 
Lees meer

Hoera voor Kaatje Vermeire, want zij wint dit jaar de Boekenpauw! Deze prestigieuze prijs bekroont het mooist geïllustreerde boek van het afgelopen jaar.

Boekenpauw pancarte

Lees meer

Twee Boekenpauw nominaties voor De Eenhoorn

04-10-2019 Geplaatst in Bekroond door Sarah Claeys

De Eenhoorn werd met maar liefst 2 boeken genomineerd voor de Boekenpauw: Ans en Wilma - verdwaald (Kaatje Vermeire) en Het geheim van Sinterklaas (Tim Van den Abeele) maken kans om op 30 oktober 2019 deze prestigieuze prijs in ontvangst te nemen.

Boekenleeuw en Boekenpauw

Lees meer

In het hoofd van Robin Aerts en Xavier Mariën ...

Vijf vreemde duivels vol duiveltjesgrillen zijn vaak dichterbij dan je zou willen... Met het monsterlijke prentenboek Duivelsversjes verrast Robin Aerts, bassist bij Het Zesde Metaal, jonge stoere lezers. Debutant Xavier Mariën gaf de tekeningen een hoge dosis rock'n'roll. In dit interview geven auteur en illustrator een inkijk in hun duivelse brein ...
Robin en Xavier

Lees meer

(= quote van professor  Kris Van den Branden (KU Leuven) uit De Standaard, 20 augustus 2019)klap coverkits cover 2

De Vlaamse Onderwijsraad stelde een nieuw handboek over begrijpend lezen voor. Er zijn vijf wegen naar begrijpend lezen. De kinderkranten Kits en Klap sluiten daar perfect op aan.

Lees meer

25 jaar Paul Verrept

12-06-2019 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Paul Verrept is dit jaar 25 jaar auteur. Dat viert hij onder andere met een van de hoogtepunten uit zijn schrijfcarrière: het nieuwe boek Konijn & Egel. Wij mochten hem aan de vooravond van deze bijzondere verjaardag interviewen.

Lees meer

Een boek voor elke mama

06-05-2019 Geplaatst in Nieuws door Marte Van Rijckeghem

Mijn nieuwe moeder & ikBoekentips voor wie nog een cadeautje zoekt voor moederdag. En dus ook tips voor vaders die hun jonge kinderen nog een beetje moeten helpen bij het vinden van een leuk moederdagcadeau. Voor vaders die daar nog niet aan gedacht hadden: geen paniek, je ontvangt je pakje zeker nog op tijd!

Lees meer

Op zoek naar inspiratie om de laatste dagen van de paasvakantie te vullen? We geven je hier graag vijf tips.

Lees meer