Hoera voor Kaatje Vermeire, want zij wint dit jaar de Boekenpauw! Deze prestigieuze prijs bekroont het mooist geïllustreerde boek van het afgelopen jaar.

Boekenpauw pancarte

Lees meer

Twee Boekenpauw nominaties voor De Eenhoorn

04-10-2019 Geplaatst in Bekroond door Sarah Claeys

De Eenhoorn werd met maar liefst 2 boeken genomineerd voor de Boekenpauw: Ans en Wilma - verdwaald (Kaatje Vermeire) en Het geheim van Sinterklaas (Tim Van den Abeele) maken kans om op 30 oktober 2019 deze prestigieuze prijs in ontvangst te nemen.

Boekenleeuw en Boekenpauw

Lees meer

In het hoofd van Robin Aerts en Xavier Mariën ...

Vijf vreemde duivels vol duiveltjesgrillen zijn vaak dichterbij dan je zou willen... Met het monsterlijke prentenboek Duivelsversjes verrast Robin Aerts, bassist bij Het Zesde Metaal, jonge stoere lezers. Debutant Xavier Mariën gaf de tekeningen een hoge dosis rock'n'roll. In dit interview geven auteur en illustrator een inkijk in hun duivelse brein ...
Robin en Xavier

Lees meer

(= quote van professor  Kris Van den Branden (KU Leuven) uit De Standaard, 20 augustus 2019)klap coverkits cover 2

De Vlaamse Onderwijsraad stelde een nieuw handboek over begrijpend lezen voor. Er zijn vijf wegen naar begrijpend lezen. De kinderkranten Kits en Klap sluiten daar perfect op aan.

Lees meer

25 jaar Paul Verrept

12-06-2019 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Paul Verrept is dit jaar 25 jaar auteur. Dat viert hij onder andere met een van de hoogtepunten uit zijn schrijfcarrière: het nieuwe boek Konijn & Egel. Wij mochten hem aan de vooravond van deze bijzondere verjaardag interviewen.

Lees meer

Een boek voor elke mama

06-05-2019 Geplaatst in Nieuws door Marte Van Rijckeghem

Mijn nieuwe moeder & ikBoekentips voor wie nog een cadeautje zoekt voor moederdag. En dus ook tips voor vaders die hun jonge kinderen nog een beetje moeten helpen bij het vinden van een leuk moederdagcadeau. Voor vaders die daar nog niet aan gedacht hadden: geen paniek, je ontvangt je pakje zeker nog op tijd!

Lees meer

Op zoek naar inspiratie om de laatste dagen van de paasvakantie te vullen? We geven je hier graag vijf tips.

Lees meer

Op 22 maart verschijnt het tweede boek van jeugdauteur Sofie De Moor: Helemaal overstuur. De cover en binnenillustraties zijn van de hand van Esther Platteeuw. We stelden Sofie enkele vragen over haar nieuwe boek.

Lees meer

De Formidabel Kromme Kamp Bravo Wedstrijd

11-03-2019 Geplaatst in Nieuws door Marte Van Rijckeghem

Kamp Bravo

Doet jouw klas ook mee aan De Formidabel Kromme Kamp Bravo Wedstrijd? Deze toegankelijke klassenwedstrijd geeft je inspiratie voor een leuk project vol uitdagingen om creatief te denken en te durven. En bovendien maak je kans op 30 boeken voor jouw klasbibliotheek.

 

(voor 3e en 4e leerjaar)

Lees meer

cover vlaamse meesters Van 1 tot 31 maart 2019 loopt de Jeugdboekenmaand. Het thema dit  jaar is 'Vriendschap'. Het nieuwe boek van Maartje van der Laak past helemaal in dit thema. We stelden haar enkele vragen ...

Lees meer