Met 57 inzendingen was de schrijfwedstrijd rond 'Relmuis!' een verrassend mooi succes. We presenteren hier graag de laureaten en natuurlijk: de winnaar!

Maar liefst 57 inzendingen kregen we toegestuurd voor de schrijfwedstrijd van Relmuis! De jury was ook bijzonder aangenaam verrast door de kwaliteit van de inzendingen. De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar zonden stuk voor stuk originele, vaak spannende verhalen toe, waarin heel veel tekstsoorten, handgeschreven  en digitaal, door elkaar werden gebruikt.

 Deze drie laureaten verdienen volgens de jury een ereplaats:

Meneer Poepman en Schetekind

Sarah Vandevelde, Lana Tremerie en Camilla Verhaeghe (5de leerjaar, VBS Berchem-Kwaremont) schreven het grappige maar ook aangrijpende ‘Meneer Poepman en Schetekind’. In dit kortverhaal worden Robin en Marie gepest op school. De tekst bevat dagboekfragmenten, internetpagina’s, chatberichten, een recept... Een knappe combinatie van tekstsoorten, en met een mooie boodschap over pesten en opkomen voor elkaar.

Ruben en Anke

Louisa Duthoy (6de leerjaar) schreef een verhaal over Ruben en Anke. Op een dag ontvangt de directrice van hun school een dreigbrief. Niet lang daarna wordt er brand gestookt op de school… Dit verhaal is niet alleen origineel, spannend en goed uitgewerkt, het is ook bijzonder goed geschreven. We lazen chatberichten, een interview, een krantenbericht en zelfs een wiskundetaak..

 

 

De Meesterdief

Het 6de leerjaar van de Paandersschool in Meulebeke werkte samen aan ‘De meesterdief’. De leerlingen van de 6de klas doen een akelige ontdekking over hun nieuwe meester… Dit verhaal is een bijzonder knappe collage van chatberichten, foto’s, tekeningen, krantenberichten en hints op prikborden. De leerlingen gaven hun miniboek zelf een voorkaft en achterflap. Een knappe samenwerking van alle leerlingen van deze klas!

De overtuigende winnaar werd: De Meesterdief. Gefeliciteerd, Paandersschool! Jullie mogen binnenkort een mooi boekenpakket op school verwachten!

Niet gewonnen? Niet getreurd! uitgeverij De Eenhoorn organiseert regelmatig wedstrijden en winacties. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons via Facebook om als eerste op de hoogte te blijven.

Relmuis! - Moniek Vermeulen, Frank Pollet en Jurgen Walschot - 11+ - 112 blz.  - €17,50