Tips voor Sinterklaascadeaus

Een mooi boek als Sinterklaascadeau is altijd een hit. Maar welk boek kies je dan? De Eenhoorn tipt een paar ideale pakjes voor kinderen (en volwassenen) van 2 tot 102 jaar.


Dit boek gaat over jou (2+)
Een warm en liefdevol voorleesverhaal waarin de lichaamsdelen centraal staan. Dit boek gaat over lieve trippeltrappelteentjes, over zachte lippen op een buik, over knuffelzachte handjes en zoenzachte wangetjes.


Waarom geven?
Omdat het een schitterend knuffelzacht geschenk is voor de allerjongste kinderen.

Voor wie?
Voor jonge kinderen vanaf 2 jaar, voor ouders die een kindje verwachten, voor een (toekomstige) meter, peter of grootouder,…Wohiohio! Wie brult daar in de jungle? (4+)
Duik mee in een jungle boordevol kleurrijke dieren en bijzondere bewoners. In dit interactieve prentenboek bepaal jij hoe het verhaal verdergaat.

WohiohioWaarom geven?
Omdat dit een origineel boek is waarin kinderen zelf mogen bepalen wat er na elke pagina gebeurt. Geloof ons, je bent er een hele avond zoet mee…

Voor wie?
Actieve kinderen van 4 tot 8 jaar.

 

 

 

De kleine prins (5+)
Een unieke en spectaculaire herwerking van de tijdloze klassieker van Antoine de Saint-Exupéry. Verteld en geïllustreerd door de makers van Het land van de grote woordfabriek.

De kleine prinsWaarom geven?
Dit is een nieuwe klassieker waar ieder gezin jarenlang plezier van zal hebben.

Voor wie?
Gezinnen met kinderen van 4 tot 8 jaar, maar ook aan boekenliefhebbers en mensen die houden van prachtige illustraties.

 


Troon zoekt kroon (5+)
Deze dikke sprookjesbundel is ideaal om voor te lezen, of zelf te lezen vanaf 7 jaar. Riet Wille herschreef dertien bekende sprookjes voor jonge lezers met eenvoudige woorden. Bovendien zit het boek vol taal-, rijm- en zoekspelletjes. Leesplezier staat dus helemaal voorop.

Waarom geven?
Dit dikke sprookjesboek staat prachtig in elke kinderboekenkast.

Voor wie?

Ouders die graag voorlezen of kinderen die net leren lezen.

 

 

Vuile vingers (6 tot 12 jaar)
Een mega-dik doe-boek waarmee je buiten de lijntjes mag kleuren. De meer dan 30 creatieve, uitdagende en speelse activiteiten kunnen allemaal gedaan worden met spullen die je gewoon in huis hebt liggen.

Waarom geven?
Omdat je met dit boek op een eenvoudige manier verder kunt gaan dan ‘iets knutselen’ en echt tot prachtige resultaten komt die je graag in huis tentoonstelt.

Voor wie?
Voor creatieve kinderen van 6 tot 12 jaar, leerkrachten basisonderwijs én ouders die thuis graag creatief aan de slag gaan, maar niet altijd weten hoe.


 

Het geheim van Sinterklaas (8+)
Voor Sinterklaas kan je natuurlijk ook een Sinterklaasboek geven! Dit prachtig geïllustreerde boekje staat vol brieven van een kleine jongen en antwoorden van Sinterklaas. Rik hoeft geen cadeau, hij wil vooral weten hoe Sinterklaas zo oud is geworden. Zijn vake, zoals hij opa noemt, is ziek, dus misschien kan hij met de tips van Sinterklaas beter worden.

Waarom geven?
Omdat het een vlot lezend, maar toch ontroerend kinderboek is dat je niet snel zal vergeten.

Voor wie?
Kinderen van 8 tot 11 jaar, zowel kinderen die graag lezen als kinderen die minder graag lezen.

 

 

Ans en Wilma – verdwaald (8 tot 108 jaar)
Ans en Wilma vinden na een boswandeling de weg niet meer terug. Het is het begin van enkele hilarische maar ook levensbelangrijke gesprekken.

Waarom geven?
Omdat het een uitzonderlijk boek (mét cd!) is dat ondeugend en guitig durft te zijn.


Voor wie?
Voor iedereen die van theater houdt, want tickets voor de bijhorende theatervoorstellingen (november – januari) kan je ook cadeau geven!

 

 

Professor Astrokat – reis door je lijf (9 – 13 jaar)
Dit wervelend non-fictieboek staat bomvol kennis over het menselijke lichaam, op maat van jonge kinderen. Van top tot teen en alles daartussenin: deze wonderlijke reis brengt je naar alle delen van je lijf!

Waarom geven?
Omdat het een diepgravend non-fictieboek is dat er ook nog eens prachtig uitziet.

Voor wie?
Voor alle nieuwsgierige kinderen van 9 tot 13 jaar, in het bijzonder voor kinderen met interesse in wetenschap.