14 februari komt er weer aan. Heb je nog geen cadeautje voor je vlam, je geliefde of je liefde van je leven? Of weet je niet hoe je je liefde moet bekennen? Sommige boeken zeggen het gewoon voor jou… Snuister door deze 10 Valentijnstips (en één extraatje) van De Eenhoorn.

Tip 1
… als het niet groot hoeft te zijn

Een klein geschenkje is soms nog het mooiste. De mini-edities van de liefdesklassiekers ‘Het land van de grote woordfabriek’ (zie tip 7), ‘Jij lievert’ en 'Een miljoen vlinders' (zie tip 3) zijn het perfecte miniatuur Valentijnscadeautje.

Prinses Pompelien gaat trouwenTip 2

… als je een meisje bent dat op een meisje valt

Geen zin in een clichématig liefdesverhaal? Het eigenzinnige prentenboek ‘Prinses Pompelien gaat trouwen’ gaat vrolijk tegen alle clichés in. Deze prinses laat haar oog vallen op een prinses op een zwart paard.

 

Een miljoen vlindersTip 3

… als de vlinders door je buik fladderen

Verliefd op iemand die je maar niet uit je hoofd kan zetten? De prentenboekenklassieker ‘Een miljoen vlinders’ geeft prachtig weer hoe dat voelt.  Een cadeau om voor altijd te koesteren, geïllustreerd door grootmeester Carll Cneut.

 

We liefden nog lang en gelukkigTip 4

… poëzie met een pittig tintje

Liefdespoëzie saai? Nee hoor! Poëzie mag een beetje pikant en sensueel zijn. De poëtische, tedere gedichten en illustraties uit ‘We liefden nog lang en gelukkig’ zijn perfect voor een warme, liefdevolle Valentijnsavond.

 

Het is raakTip 5

…. als je verlegen bent

Soms is het niet gemakkelijk om te vertellen dat je verliefd bent. Dat gevoel kennen Hommel-Jan en Jolie uit ‘Het is raak’ heel goed. Een rijkelijk voorleesboek met schitterende prenten.

 

LijmTip 6

… als je vlam net leert lezen

Zes of zeven jaar, de ideale leeftijd voor een eerste stevige verliefdheid. Stapelgek op een jongen of meisje uit je klas? Of misschien op de juf … ‘Lijm’ is een plakkerig voor eerste lezers over verliefd zijn.

 

Het land van de grote woordfabriekTip 7

… voor alle leeftijden

Met ‘Het land van de grote woordfabriek’ geef je een onvergetelijk geschenk. Wat als je in een land woont waar het erg duur is om iemand te zeggen dat je verliefd bent? Een sfeervol en origineel prentenboek  dat razendsnel een klassieker is geworden.  

Is liefde lastig?Tip 8

… als je een paar uur leesplezier cadeau wil doen

Voor fervente lezers is een stevige tienerroman altijd een goed idee. ‘Is liefde lastig’ vertelt het verhaal van vier totaal verschillende mensen en hun liefdes. Een meeslepende, knap geconstrueerde roman om enkele uren zalig bij weg te dromen.

 

Tip 9

… schattig, complexloos prentenboek

Liefde hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. ‘Berre <3 Fleur’ is een heerlijk, speels prentenboek over Fleur die Berre wil verrassen.

 

Kaartjes ValentijnTip 9 + 1

… als je het zelf wil zeggen

Misschien heb je geen boek nodig om te zeggen wat je wil? Schrijf dan gewoon zelf je liefdesverklaring op een prachtig kaartje!