Nog op zoek naar een cadeautje voor je Secret Santa? Geen idee wat je moet geven aan je schoonvader, je petekindje of de liefde van je leven? Geen nood. Met deze 10 tips lost de Eenhoorn alle cadeautjesstress op.


Tip 1
… voor de toekomstige ouders

De verzamelde brieven aan mijn zoon

Cabaretier Wouter Deprez schreef brieven aan zijn opgroeiende zoon. Die zijn nu gebundeld in ‘De verzamelde brieven aan mijn zoon’. Het perfecte cadeau voor aanstaande vaders die er niet klaar voor zijn en aanstaande moeders die weten dat hun vent er niet klaar voor is.

 Tip 2
… voor je 1,5-jarige petekindje

De nacht

Je petekindje is te jong voor echte boekjes, maar een gewoon badboekje wil je ook niet geven? Geef ‘De nacht’ cadeau: een uitklapboek van meer dan 2 meter dat nu al schitterend zal staan in de kinderkamer. En de komende paar jaar komt het voorleesplezier.

 Tip 3
… voor de belezen schoonvader

De zeer vermoeide man

Een parel voor elke literatuurliefhebber: ‘De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield’. Geschreven door bekroond auteur Peter Verhelst en schitterend geïllustreerd door Kaatje Vermeire. Geloof ons: jaren later zal je schoonvader dit geschenk nog niet vergeten zijn.  

 

 


Tip 4
… voor de eerste lezertjes

Het pleintje

Iets vinden voor kinderen in het eerste leerjaar, niet gemakkelijk. Aan een leesgroeiboek hebben ze vaak het snelst en het langst plezier. Wij tippen ‘Het pleintje’, een winterwarm groeiboek met verhaaltjes, toneelteksten, brieven, raadsels en doe-opdrachten.

 Tip 5
… voor de liefhebber van mooie dingen

Valeria DocampoHoudt je moeder van mooie hebbedingen? Heeft je beste vriendin een zwak voor tijdloze tekeningen? Met de boeken van Valeria Docampo zit je sowieso goed. Ontdek haar schitterende nieuwe boek ‘Doornroosje’ of ga voor de klassieker ‘Het land van de grote woordfabriek’.

 

 Tip 6
… voor je 8- tot 10-jarige neefje of nichtje

Mammoet

Met ‘Mammoet’ scoor je hoe dan ook bij je neefje of nichtje. Hilarische graphic novel voor kinderen, boordevol vaart, humor en ijzersterke illustraties. Perfect voor zowel goede lezers als lezers die wat meer moeite hebben: hier kun je dus niets verkeerds mee doen.

 Tip 7
… voor de creatieveling

Vogels tekenen, krabbelen en kleuren

Je broer houdt van tekenen en ontwerpen? Je achternichtje gaat naar de tekenacademie? Je beste vriendin zit vaak te prutsen in haar tekenhoekje? Elke (aspirerend) creatieveling doe je een plezier met ‘Vogels tekenen, krabbelen en kleuren’.

 Tip 8
… voor de autofanaat

Auto zoekboek

 

Op zoek naar een cadeau voor een klein baasje dat overal en altijd ‘Otto! Otto!’ roept? Met het ‘Auto Zoekboek’ kan hij zeker zijn hartje ophalen.
Tip 9
… voor de deco-kenner

Kussens

Geef toe, eigenlijk wil je deze kussens zelf in je interieur. Het perfecte cadeau voor iedereen die houdt van mooie interieurspullen en unieke decoratie. De iconische illustraties van Carll Cneut spreken blijvend tot de verbeelding.

 
Tip 10
… voor de liefde van je leven

We liefden nog lang en gelukkig

 

Verliefd, verloofd, getrouwd of gewoon gek op iemand? ‘We liefden nog lang en gelukkig’ is een prachtig cadeau voor de liefde van je leven. Korte en sensuele gedichten, tedere illustraties en een duidelijke boodschap: deze liefde is voor altijd.