Uitslag scholenwedstrijd Zoeperman

Vorige week liep de grote Zoeperman-scholenwedstrijd ten einde. De jury was erg onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit in de inzendingen! We zagen prachtige tekeningen, ingenieuze ontwerpen met ontzettend handige functies, mini-zoepermobielen in 3D en gigantische voertuigen waar je met meerdere kinderen in kan kruipen, voertuigen op basis van fietsen, auto’s, vliegtuigen en een combinatie daarvan.

De jury was onder de indruk van het knappe ontwerp van de De kikkerklas van VBS De Libel. Achter hun tekening schuilt heel wat denkwerk: hij heeft een Zoepertransformater, een Zoeperwasmachine, en Zoeperappels en Zoepergroenten in de Zoeperkeuken.De Gele klas van de Heilig Hart school ging nog een stapje verder. De kinderen ontwerpen niet alleen een Zoepermobiel, maar maakten ook een leuk stripverhaal over Zoeperman en zijn mobiel.


Bassischool 't Bieske maakte een Zoepermobilhome. Zo kan Zoeperman altijd meteen op missie vertrekken, want in zijn mobiele huis kan hij gewoon eten, douchen en slapen!
Een bijzondere vermelding wil de jury geven aan  de 2de kleuterklas van GO! De Notelaar. Zij maakten hun Zoepermobiel van gerecycleerd materiaal. Zo creëerden ze een flitsende mobiel die helemaal bij Zoeperman past.


Als winnaar koos de jury voor de Vrije Basisschool Wakkerzeel. Ze maakten er een klasoverschrijdend project van. Met gerecycleerde materialen maakten ze een reuzemaquette, die de wereld rond kan reizen. Hij kan een restaurant of bistro worden, een EHBO-post, een hotel, een circustent, een concertpodium, een gym, bibliotheek… Een aanstekelijk Zoeperliedje maakte het project helemaal af. Geniet mee van hun vrolijke filmpje!

 
Uitgeverij De Eenhoorn schenkt aan alle deelnemers kunnen een leuk Zoepermanpakket. Dat mag je binnenkort op school verwachten. Vrije Basisschool Wakkerzeel krijgt een volledig boekenpakket voor de schoolbibliotheek. De jury wil graag alle deelnemers bedanken en feliciteren voor hun creatieve en enthousiaste inzet!

Niet gewonnen? Niet getreurd! uitgeverij De Eenhoorn organiseert regelmatig wedstrijden en winacties. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons via Facebook om als eerste op de hoogte te blijven.
Zoeperman, Zoeperspin, Zoeperfiets en Zoepersnel - Tine Mortier en Marjolein Pottie - 4+ - 112 blz. - €14,50