Bollebuikbaby

Bollebuikbaby

Illustrator: Marjolein Pottie

Schrijf een beoordeling over dit product

Niet in voorraad

Contacteer mij wanneer het product terug in voorraad is
E-mail:

Artikelnummer: 9789058381774

€ 14,50
Incl. BTW
In mama's bolle buik zit een kindje. Een broertje voor Jef en Leen. Of wordt het een zusje? Jef vertelt de bollebuikbaby over zijn mama en papa, zijn grote zus Leen en de twee oma's en opa's. Of hij luistert naar mama's verhalen over hoe het was toen Leen en later hij in haar buik zaten, en over hoe ze geboren werden. Leen is een en al lawaai en actie, Jef is stil en rustig. Op wie zal de bollebuikbaby lijken?

Recensie

Details

'Er zijn legio prentenboeken om aan peuters te vertellen dat er een broertje of zusje op komst is. Toch is dit prentenboek wel heel bijzonder. In dit verhaal van Marita de Sterck wordt de ongeboren baby aangesproken door broertje Jef. [...] Marjolein Pottie maakte er eenvoudige tekeningen bij in rafelige zwarte lijnen met levendige kleurvlakken die bij nader toekijken helemaal niet zo vlak blijken te zijn. Allemaal heel speels en met veel ontdekkingsmogelijkheden. Dit is een leuk boek vol verrassingen, zowel in de tekeningen als in de tekst. Er zijn verhaaltjes in het verhaal (hoe Leen en Jef geboren werden), woordspelletjes (Tinneke, kinneke, Trieneke) en de grappige vertelling over vieze Witte Woef die in het bad moet.' (Website Dit is Jeugdliteratuur, april 2003)

'Een prachtig prentenboek om te schenken aan een "grote zus of broer" van een pasgeboren baby is Bollebuikbaby. [...] Een mooi en sfeervol verhaal voor kleuters en beginnende lezertjes waarbij de tekst en de paginagrote prenten naadloos bij elkaar aansluiten.' (De Bond, april 2003)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema baby, zwangerschap, geboorte
Leeftijd 4+
Omvang 32 blz.
Formaat 21,5 x 30 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2003
NUR code 273
Auteur Marita de Sterck
Illustrator Marjolein Pottie
ISBN Nummer 9789058381774

Verwante producten