Brieven aan mijn kikkerprins

Brieven aan mijn kikkerprins

Illustrator: Martine Decroos

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058385666

€ 14,50
Incl. BTW

Op een dag ontdekt Prinses LuiPels een kikker bij de vijver. Ze hoopt dat hij in een prins zal veranderen en schrijft hem elke nacht een brief. Maar het is niet de kikker die in een prins verandert… Het Kikkerprins-sprookje in een modern jasje en met verrassende afloop.


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Toen ik dit boek las, was ik echt ondersteboven, ik kreeg er op het einde zelfs kippenvel van. Dit is een wonderbaarlijk en knotsgek boek.’ (Radio Reflex Mechelen, oktober 2009)

‘In deze grappige variatie op het bekende betoverde-prinsesthema verandert – of nee, dat moet hier geheim blijven, maar wat er gebeurt, zal de fantasie van de kleuters zeker prikkelen’ (Boekenbeursprogramma 2009)

‘Reine De Pelseneer begeleidt de kinderen brief na brief in een leuke, omgekeerde denkoefening. Opmerkelijk aan dit boek is de creatieve typografie. De spichtige illustraties van Martine Decroos zijn compositorisch sterk en gemaakt uit een boeiende combinatie van digitale en grafische technieken.’ (Kerk & Leven, maart 2010)

‘De compositie van deze intimistische prenten, waarin ik soms de invloed van Sabien Clement meen te herkennen, is intrigerend, en ze vormen het hoogtepunt van dit prentenboek voor oudere lezers.’ (De Standaard, november 2009)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema sprookje, prinses, kikker, liefde, brief
Leeftijd 5+
Omvang 32 blz.
Formaat 25 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/08/2009
NUR code 274
Auteur Reine De Pelseneer
Illustrator Martine Decroos
ISBN Nummer 9789058385666