Cantecleir

Cantecleir

Illustrator: Ellen Vrijsen

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386502

€ 14,95
Incl. BTW

De fiere haan Cantecleir kraait voor dag en dauw. Veel te vroeg, vinden alle dieren. Maar Cantecleir blijft kraaien. Op een dag wordt hij verliefd op mevrouw Fazant. Zij vraagt Cantecleir om niet meer zo vroeg te kraaien. Slaagt hij daarin? Speels prentenboek over de liefde en jezelf blijven, gebaseerd op een succesvol toneelstuk.


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘De illustrator van het winnende boek verft en tekent met een losse, zwierige hand, maar is tegelijk heel nauwgezet in de expressie van de verschillende figuren. Met een enkele kleurtoets slaagt ze erin karakter te geven aan emoties en gebeurtenissen. Haar prenten zijn gedurfd, haar kleuren zijn dynamisch en ongetemd.' (juryverslag Boekenpauw)
'Een kleurrijk en speels prentenboek over de liefde, jezelf zijn en jezelf blijven.' (Cartoon Productions)

‘Dit heel originele, knappe prentenboek, geschreven door Jo Roets en Greet Vissers en vurig getekend door Ellen Vrijsen zal jonge kinderen én ouders bekoren. Aan kinderen toont het boek het grappige en soms heftige samenleven van de kleine dieren. Volwassenen zullen er wat grinnikend in bladeren omdat ze zich er hier en daar in herkennen… Je moet het maar kunnen, een prentenboek op twee snelheden!’ (De Bond, april 2011)

‘Het verhaal uit het begin van de twintigste eeuw heeft in deze versie nog niets aan kracht verloren. Die is meestal op een overtuigend rijm gezet, dat slechts zelden flauw klinkt. Aanvullende uitroepen, dierengeluiden en dialogen, die in de vormgeving een opvallende plaats opeisen, zorgen voor veel humor en de juiste expressiviteit.’ (De Leeswelp, december 2010)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Boekenpauw
Soort prentenboek
Thema jezelf zijn, liefde, kraaien, haan
Leeftijd 5+
Omvang 40 blz.
Formaat 26 x 20 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2010
NUR code 273
Auteur Greet Vissers, Jo Roets
Illustrator Ellen Vrijsen
ISBN Nummer 9789058386502