De bank

De bank

Auteur: Paul Verrept
Illustrator: Ingrid Godon

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058389626

€ 18,95
Incl. BTW

Een man vindt zijn plek op een bank in een stadspark. Elke dag kijkt hij naar de wereld vanop deze bank. Andere mensen komen en gaan, sommigen proberen een gesprek aan te knopen. Maar de man observeert alleen maar en wacht op iemand van lang geleden.


Lees een fragment.

Recensie

Details‘Vanaf de eerste bladzijden gaan Verrepts tekst en de illustraties van Ingrid Godon een geslaagde alliantie aan en zetten samen de krijtlijnen uit voor het verdere verhaalloop. […] Zowel Verrepts poëtische tekst als de schimmige prenten ademen oprecht tristesse en eenzaamheid uit. Ingrid Godon heeft zichzelf overtroffen en biedt een gevarieerde staalkaart van haar kunnen.’ (Website The Cutting Edge, november 2014)

‘De tekst van De bank is glashelder, maar laat genoeg open voor de fantasie van toeschouwer of lezer. [...] Pure ontroering.’ (De Standaard, januari 2015)

‘Paul Verrept schreef een prachtige impressie van een man die elke dag naar een bankje in het park gaat, in een spaarzame, warme en veelomvattende taal. En de tekeningen van Ingrid Godon zijn geweldig. Haar portretten zijn hier vermengd met haar rijke, sferische beelden, het maakt dit boek tot iets wat je zou moeten hebben en af en toe opnieuw bekijken.’ (website Edward van de Vendel)

‘Een mooi geheel dat je voorzichtig leest en herleest, soms stil, soms luidop. Om elk woord te proeven en te horen.’ (website Pluizuit.be)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema eenzaamheid, gemis, wachten
Leeftijd 12-99 jaar
Omvang 80 blz.
Formaat 19 x 13,5 cm
Uitvoering hardcover, met linnen band
Verschijningsdatum 01/09/2014
NUR code 284, 300
Auteur Paul Verrept
Illustrator Ingrid Godon
ISBN Nummer 9789058389626