De fanfare

De fanfare

Auteur: Bieke Roose
Illustrator: Krista De Mulder

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386632

€ 14,50
Incl. BTW
Een bundel vol vrolijke kinderliedjes. De thema’s sluiten aan bij de leefwereld van kleuters: zomer aan zee, verjaardag, een boze mama, dansen,… In het boek staan akkoorden voor piano en gitaar. Een origineel liedjesboek dat thuishoort in elke schoolbibliotheek.

Recensie

Details

‘Bieke Roose en illustratrice Krista De Mulder gaan met hun liedjesboek De fanfare back to the basics. Met liedjes als "Wisje-wasje", over de dagelijkse strijd aan de wastafel, en "Oei, ik groei", over de zorgen die bij het opgroeien komen kijken, snijdt Roose thema’s aan uit de leefwereld van een vierjarige. Ook minder leuke kleuteremoties komen aan bod. Een pareltje is "Als mama boos is en ik ook", waarin een kleuter zijn grenzen opzoekt om na een driftbui weer tot bedaren te komen en een glimlach te toveren op het gezicht van zijn mama. Andere liedjes zijn dan weer sterke observaties, gezien door de ogen van een kind. […] Muzikale ouders kunnen zoon of dochter met de gitaar begeleiden, bij de meeste liedjes staan de akkoorden onder de tekst. De rood met gele illustraties van Krista De Mulder zijn al net zo eenvoudig als de liedjes zelf. Een heel toegankelijk liedjesboek voor de allerkleinsten. Lekker ouderwets.’ (De Standaard, april 2011)

‘Een bundel vol vrolijke en nieuwe kinderliedjes. De thema’s sluiten stuk voor stuk aan bij de leefwereld van kleuters en jonge kinderen: liedjes over mama die boos is, herfst, zomer aan zee, verjaardag, dansen, ... […] De prachtige lino-illustraties geven de sfeer van de liedjes goed weer.’ (Kind & Co, april 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Soort liedjesboek
Thema lied, muziek
Leeftijd 4+
Omvang 32 blz.
Formaat 21,5 x 30 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/01/2011
NUR code 273, 275
Auteur Bieke Roose
Illustrator Krista De Mulder
ISBN Nummer 9789058386632