De groene pompoen

De groene pompoen

Auteur: Herman Coenen
Illustrator: Marieke Coenen

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058387196

€ 14,95
Incl. BTW

Er was eens een pompoen die maar niet oranje werd. Naarmate hij groter werd, voelde hij zich meer en meer en buitenbeentje. Toen het herfst was, verdwenen zijn broertjes van het veld. De groene pompoen bleef eenzaam achter. Zou hij ooit gelukkig worden? Een ontroerend prentenboek over anders zijn en erbij horen.


Lees een fragment.


Download hier de lestips bij dit boek.

Recensie

Details

‘Een ontroerend prentenboek over blij zijn met jezelf en over anders zijn. De gedetailleerde illustraties van Marieke Coenen zorgen voor uren kijkplezier.’ (Het Vrije Waasland, oktober 2011)

De groene pompoen is een verrassende combinatie van kijk- en zoekboek [...] en een helder verhaal over hoe je als buitenstaander [...] je geluk kunt vinden. Fijn verteld, graag bekeken.’ (Website Edward van de Vendel, november 2011) 

‘Een prachtig boekje dat gaat over blij zijn met jezelf. Er staat niet veel tekst in, maar de tekst die er staat is precies goed en precies genoeg, meer moet ook niet. De afbeeldingen erbij zeggen genoeg. [...] De boodschap is duidelijk: wat je ook doet, wie je ook bent, je ben prima zoals je bent, al lijkt het soms niet zo.’ (Leestafel, december 11)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema pompoen, anders zijn, eenzaam zijn, tevreden zijn
Leeftijd 4+
Omvang 32 blz.
Formaat 25 x 30 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2011
NUR code 273
Auteur Herman Coenen
Illustrator Marieke Coenen
ISBN Nummer 9789058387196