De maan is overal

De maan is overal

Auteur: Kolet Janssen
Illustrator: Fatinha Ramos

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462913707

€ 15,95
Incl. BTW

- Teder verhaal over angst, vluchten, thuiskomen en een wonder
- De illustraties zijn troostend door hun schoonheid

Aangrijpend verhaal over de motieven van gezinnen die hun land ontvluchten en de problemen die ze ondervinden voor ze een nieuwe thuis vinden.

Rasha verliest haar zusje bij een explosie. Op een dag besluiten haar ouders om te vluchten. Hun thuisland is niet langer veilig. Het is een verschrikkelijke beslissing want iedereen die hun lief is, moeten ze achterlaten. De tocht is akelig en Rasha en haar ouders raken ook nog de paar spullen kwijt die ze wilden meenemen om zich in een nieuw land thuis te voelen. ’s Nachts kijkt Rasha naar de maan: die is bij haar, maar ook bij de mensen die achterbleven. De maan is overal.

Blader door het boek

Download hier de gratis lestips.

Recensie

Details

'Knap hoe (Kolet Jansen) de juiste woorden vat. Zij vermijdt het melodrama maar even goed de harde en rauwe realiteit. Zij vat de grote emoties en pakkende ontroering tussen de zinnen door. (…) Fatinha Ramos (…) geeft emoties weer in grote kleurvlakken. De licht afstandelijke tekenstijl geeft ook sterk de emoties en de sferen weer zonder in anekdotiek te vervallen. Zo wordt dit verhaal, door zowel de tekst als de tekeningen, een universeel verhaal over vluchten dat iedereen zou gelezen moeten hebben.' (Pluizuit, juli 2019)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema vluchteling, oorlog, gezin
Leeftijd 8+
Omvang 40 blz.
Formaat 24,5 x 16,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 13/02/2019
NUR code 282
Auteur Kolet Janssen
Illustrator Fatinha Ramos
ISBN Nummer 9789462913707