De roos

De roos

Illustrator: Johan Devrome

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058381835

€ 12,50
Incl. BTW
Een jongetje loopt een winkel binnen en zegt: "Een beetje liefde, alstublieft. Voor mijn moeder. Want ze klaagt dat ze te weinig liefde krijgt." De winkelier geeft het jongetje een rode roos. Een rode roos uit zijn tuin, met heel veel liefde erin. De moeder is erg blij met deze roos en koester haar. Telkens als ze ernaar kijkt, haalt ze er een beetje liefde uit. Tot de roos verwelkt is. Dan gaat het jongetje opnieuw naar de winkelier ...

Recensie

Details

'Dit alles wordt heel subtiel gesuggereerd in een beeldende, poëtische tekst, die ondersteund wordt door waterverfschilderingen van rode rozen op elke bladzijde. Ook deze zijn eerder suggestief, maar desondanks heel herkenbaar en sfeervol. De tekst focust op de essentie. Toch is het gebeuren duidelijk en begrijpelijk. Een verstild, prachtig uitgegeven boek dat wellicht eerder dromerige kinderen zal aanspreken, maar het kan zeker ook voorgelezen worden aan kleuters. Zelf lezen vanaf 8 jaar.' (Leesidee, oktober 2003)

'De term 'crossover' wordt in de jeugdliteratuur doorgaans gebruikt voor boeken die zowel voor tieners als voor volwassenen interessant zijn. Veel minder vaak komt hte voor dat een boek interessant kan zijn voor zowel pakweg zesjarigen als voor tieners. Zo'n bijzonder crossover-boek is De roos van Geert De Kockere en Johan Devrome. Samen hebben ze een prachtig poëtisch verhaaltje heel toegankelijk gemaakt voor kinderen. De prenten zijn niet typisch voor een prentenboek - het zijn aquarellen van een rode roos, soms vrij  gedetailleerd, dan weer bijna abstract. En de tekst kent meerdere lagen. De diepere betekenis zal een zes- of zevenjarige misschien ontgaan, maar ook zij zullen ontroerd raken door het prachtige verhaaltje. (...) Zelden is een liefdesverhaal zo teder, zo voorzichtig en mooi voor kinderen onder woorden gebracht als in De roos.' (Noordhollands Dagblad, april 2003)

Extra informatie

Extra informatie

Soort geschenkboek, prentenboek
Thema liefde, roos
Leeftijd 10-99 jaar
Omvang 32 blz.
Formaat 20,5 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2003
NUR code 370
Auteur Geert De Kockere
Illustrator Johan Devrome
ISBN Nummer 9789058381835