De stier met de mooie benen

De stier met de mooie benen

Illustrator: Jan De Kinder

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384669

€ 13,95
Incl. BTW

Het is lente. Klaartje het kalf mag voor het eerst naar buiten. In de weide maakt ze kennis met de stier met de mooie benen. De volwassen koeien bewonderen de stier, maar Klaartje vindt hem lelijk. Haar uitspraak heeft vergaande gevolgen…


Lees een fragment.

Recensie

Details

'Pieter van Oudheusden zet het mannenvolkje dat het hoog in de bol heeft, eventjes in hun hemd. Een prachtig boekje over zelfrelativering. Prachtig hoe Jan De Kinder hiermee omspringt in zijn illustraties. De koeien in de weide laten stier Willem in de waan dat hij de mooiste 'benen' heeft. Tot het kalfje Klaartje hem eens aanspreekt over zijn 'benen'. Of zijn het dan toch poten?' (De Zondag, mei 2008)

'Van het voorjaar word je al vrolijk, maar dit prentenboek De stier met de mooie benen geeft de voorjaarsvreugde een extra zetje. Pieter van Oudheusden schreef het verhaal, Jan De Kinder zorgde voor de van de pagina's spattende illustraties en gaf de stoere stieren een paar tatoeages. De aandoenlijke Klaartje kreeg vlekken in de vorm van bloemblaadjes.' (Leeuwarder Courant, april 2008)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema kalf, stier, lente, waarheid
Leeftijd 5+
Omvang 32 blz.
Formaat 30 x 21 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2008
NUR code 274
Auteur Pieter van Oudheusden
Illustrator Jan De Kinder
ISBN Nummer 9789058384669