De tuinmannen en het oneindige geluk

De tuinmannen en het oneindige geluk

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382504

€ 18,50
Incl. BTW
Elke tuin zit vol tuinmannen. Tussen het gras en in de struiken, op het water en in de bomen. De tuinmannen zijn altijd bezig en hebben het erg druk. Maar met wat? Geert De Kockere ging op onderzoek uit en nam foto's van de tuinmannen in volle actie: vliegend, kruipend, etend, slapend... Bij deze foto's schreef hij één lange, poëtische tekst. De tuinmannen in de tuin zijn een metafoor voor de mensen in de samenleving. Net als zij zijn ze op zoek naar het oneindige geluk. Vinden ze het of vinden ze het niet?

Recensie

Details

'Het fotoprentenboek De tuinmannen en het oneindige geluk is een prachtexemplaar. Mooie gedetailleerde beelden van insecten en andere kleine tuinkruipers die onder meer door fraaie compositie beeld per beeld postkaarten lijken. Kleurrijke foto's waar het licht geen onbelangrijke rol speelt. Maar dit boek is meer dan mooie beelden! Geert De Kockere slaagt erin beeld per beeld van een filosofisch verhaal te voorzien dat overigens een lijn vormt van begin tot einde. [...] Een zeer mooi een geslaagd project!" (website Pluizuit, januari 2005)

'Het is het resultaat van vele uren fotograferen in de natuur. De hoofdpersonages zijn insecten en andere kleine beestjes, in volle actie en tientallen malen vergroot. "Niet de technische perfectie is mijn bekommernis," zegt de dichter/fotograaf, "maar wel de poëzie." Hij benadrukt dat dit geen wetenschappelijke fotografie is. De afdrukken moeten meer zijn dan een "soortjesfoto", en flirten wat met de regels van de kunst om een eigen ziel te krijgen. De macro-opnames zijn, volgens een rigide vormgeving, telkens vergezeld van een poëtische regel. Geert De Kockere dicht de insecten een hoger bewustzijn toe, en laat hen zoeken naar 'het oneindige geluk'. [...] De tuinmannen is een pareltje voor lezers van alle leeftijden.' (De Morgen Boeken, mei 2004)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fotoboek, geschenkboek
Thema beestje, insect, tuin, filosoferen
Leeftijd 6-99 jaar
Reeks De tuinmannen
Omvang 80 blz.
Formaat 21 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/04/2004
NUR code 432, 433
Auteur Geert De Kockere
ISBN Nummer 9789058382504

Verwante producten