De valse kerstboom

De valse kerstboom

Auteur: Linda Schacht
Illustrator: Linda Schacht

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058383266

€ 12,95
Incl. BTW

De tuin van de kerstman staat vol kerstbomen. Elk jaar houden ze een kerst-miss-verkiezing. Op een dag pronkt er een nieuwe boom in de tuin: Stella uit Taiwan. Stella wil de wedstrijd absoluut winnen. Daarom koopt ze de juryleden, namelijk Egel, Konijn, Beer en Ekster, om zodat ze voor haar stemmen. Opeens gooit de wind roet in het eten …


Download hier de kleurplaat bij dit boek.

Recensie

Details

‘Voor 5-7 jarigen om rond Kerstmis samen te praten over ‘niet alleen willen zijn’ en ‘erbij willen horen’ en dat je dat vooral niet met bedrog kunt kopen. De grote, weinig gedetailleerde kleurenillustraties over twee pagina’s in een gemengde techniek van gouache, kleurkrijt en collage verbeelden op humoristische wijze het spel van aantrekken en afstoten tussen de jury en de kandidaat-kerst-missen.' (Nederlandse bibliotheekdienst, december 2005)

'Dit originele prentenboek benadert het grote kerstfeest op een erg verrassende wijze. En tevens erg herkenbaar. Want in welk gezin keert niet elk jaar weer diezelfde discussie terug omtrent het aanschaffen van een echte of een valse kerstboom?... Schacht maakt er een ironisch verhaal van, waarbij tekst en tekeningen elkaar perfect aanvullen. Het verhaal is vlot opgebouwd en laat zich lekker voorlezen. De vele knipoogjes naar de realiteit toe zijn heerlijk om te ontdekken en doen je vaak gniffelen. Schacht jongleert als het ware met taal en weet handig gebruik te maken van prettige dubbele bodems.' (website Pluizuit, najaar 2005)

'In dit prachtig geïllustreerde boek wordt nu eens een ander facet van Kerstmis belicht. Dit boek gaat over kerstbomen. (…) Dit grappige boek geeft aanleiding om met je kindje te praten over het verschil tussen echte kerstbomen en plastic kerstbomen en over wat je mooi vindt.' (Website Mijn Kind, najaar 2005)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema kerstboom, Kerst, valsspelen, dier, missverkiezing
Leeftijd 4+
Omvang 26 blz.
Formaat 25 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2005
NUR code 273
Auteur Linda Schacht
Illustrator Linda Schacht
ISBN Nummer 9789058383266