De vrouw en het jongetje

De vrouw en het jongetje

Illustrator: Kaatje Vermeire

Schrijf een beoordeling over dit product

Niet in voorraad

Contacteer mij wanneer het product terug in voorraad is
E-mail:

Artikelnummer: 9789058383990

€ 16,50
Incl. BTW
In de stad woont een vrouw. Een grote vrouw. Een reus van een vrouw. Een reuzenvrouw. Ze eet vast kinderen, dacht het jongetje. Ze staat op haar balkon en schept ze met een grote zwaai van de straat. Met haar parasol. Zomaar. Lukraak. En ze stopt je dan in een grote vogelkooi. Tot het etenstijd is. Hoezeer kun je bang zijn voor iets en er toch worden door aangetrokken? Hoe fantastisch kan je fantasie zijn? Een innemend verhaal over hoe vooroordelen je angst kunnen voeden en hoe de realiteit soms heel anders blijkt te zijn.

Recensie

Details

'Ingenieus en haast onmerkbaar krijgt het voorwerp van de onbestemde angst van een kleine jongen stilaan menselijke afmetingen, vormen en kleuren en wordt de mysterieuze, haast ongrijpbare sfeer vatbaar en van een grote poëtische kracht. In een evenwichtig samenspel worden in dit boek diverse grafische technieken, intrigerende beeldmotieven en een welsprekend kleurenpalet ingezet. Met De vrouw en het jongetje leverde Kaatje Vermeire een indrukwekkend en harmonieus prentenboek af, waarin de krachtige prenten een aangrijpend verhaal vertellen over de ontluikende en groeiende vriendschap tussen een oudere vrouw en een kleine jongen. De jury was onder de indruk van dit nieuwe en veelbelovende talent.' (Juryverslag Boekenpluim, februari 2008)
‘Dat verhaal wordt verteld in unieke prenten en beelden. Ze stralen een doordachtheid en maturiteit uit die je niet verwacht van een debutante. […] De vrouw en het jongetje is een wat bevreemdend, maar intrigerend prentenboek dat durf en verbeeldingskracht uitstraalt.’ (De Standaard der Letteren, november 2007)
'Een beeldschoon prentenboek. En niet alleen omdat het zo herkenbaar vorm geeft aan een kinderangst, het maakt vooral indruk door de raadselachtige sfeer en de manier waarop de platen en de mooi ingehouden tekst het verhaal vertellen. [...] De platen van Kaatje Vermeire zijn prachtig poëtisch en haar kleurgebruik is gewaagd sober voor een prentenboek.' (De Leeswelp, december 2007)
'Wat dit boek zo sfeervol en mysterieus maakt (een nominatie voor de Boekenpauw waardig), zijn de illustraties van de debuterende Kaatje Vermeire.[...] Vermeire is een talent dat met dit eerste werk meteen blijk geeft van metier, visie én een grote gevoeligheid.' (De Morgen, februari 2008)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Boekenpluim, White Raven
Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema bang zijn, vooroordelen, helpen, vriendschap
Leeftijd 6-99 jaar
Omvang 32 blz.
Formaat 22 x 33 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/08/2007
NUR code 274, 300
Auteur Geert De Kockere
Illustrator Kaatje Vermeire
ISBN Nummer 9789058383990