De zesde dag

De zesde dag

Auteur: Tine Mortier
Illustrator: Tom Schamp

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384379

€ 15,50
Incl. BTW

Aan het eind van de vijfde dag ging God zitten. Hij wreef in zijn handen en dacht: Morgen ga ik lekker spelen. Ik heb de voorbije dagen vreselijk hard gewerkt. Op de zesde dag begint God vol enthousiasme een zandkasteel te bouwen. Maar er is niemand om zijn werk te bewonderen. En zo gaat het ook met Gods boomhut en de andere dingen die hij maakt. 'Ik heb geen vriendjes,' zegt God en hij besluit ze zelf te maken. Maar dat is niet zo eenvoudig! Een herkenbaar verhaal over het verlangen van iedereen naar vriendschap en erkenning.


Lees een fragment.

Recensie

Details

'In deze hoogst originele versie van het scheppingsverhaal valt Schamp haast samen met De Schepper van alle Dingen: in het kielzog van zijn alom aanwezige collega tekent en schildert hij in heldere frisse kleuren een uitbundige fauna en flora bij elkaar. [...] De zesde dag is een onuitputtelijk boek geworden. Telkens opnieuw komt de illustrator verrassend uit de hoek met geestige details en visuele grapjes, slimme verwijzingen, een ongewone textuur, gewaagde kleurenpaletten, een gedurfde en uitgekiende vormgeving. Je raakt niet uitgekeken op de genereuze en uitnodigende driedimensionale wereld van Tom Schamp. Ook de jury zag 'dat het goed was.' (Juryverslag van de Boekenpauw, februari 2008)
‘Mortier verpakt (haar boodschap) in een evenwichtig stapelverhaal en goedlopende zinnen, aangenaam om voor te lezen. Dat voorlezen wordt sterk ondersteund door de sprekende illustraties van Schamp op de pagina’s tegenover de tekst. […] Hoewel we intussen wel weten wat Schamp allemaal met kleuren kan, verrast hij ons hier toch weer door de bijzonder heldere kleuren. Heel fris, alsof alles net geschapen is.’ (De Leeswelp, oktober 2007)
‘De schilderijen in groen-blauwe tinten zijn intrigerend door hun mooie, opvallende composities. Dieren, het cijfer zes en een aantal Bijbelse elementen fungeren als zoekelementen. Een apart prentenboek voor kinderen vanaf zes jaar.’ (De Bond, december 2007)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Boekenpauw
Soort prentenboek
Thema schepping, eenzaam zijn, spelen, God, multiculturalisme
Leeftijd 5+
Omvang 26 blz.
Formaat 33 x 23 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2007
NUR code 274
Auteur Tine Mortier
Illustrator Tom Schamp
ISBN Nummer 9789058384379

Verwante producten