Dierentuin met vlinders

Dierentuin met vlinders

Auteur: Frank Geleyn
Illustrator: Isabelle Geeraerts

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462913738

€ 16,50
Incl. BTW

- Een vrolijk dierenverhaal
- Tel op elke pagina de dieren waar Tess van droomt


Een grappig verhaal over dieren- en grotemensenliefde.

Tess droomt van een huis vol dieren. Maar dat kan niet, vindt mam. Mam en Tess wonen klein, er is niet genoeg plaats. Heel wat dieren zoeken een nieuwe thuis: Zoef de hond, Langoor de ezel, Kip Tok, Streep de zebra ... Waar moeten die allemaal heen? Op een dag botst mam zomaar tegen een meneer aan op straat.

Blader door het boek


Download hier een kleurplaat


Uitgebreide lestips en werkblaadjes
voor de (3de) kleuterklas
vind je hier

Recensie

Details

'Prentenboek in mooi ruim formaat met een kleurrijk omslag vol vlinders, die ook op de schutbladen in grote aantallen te vinden zijn. De prenten met golvende lijnen en heldere kleuren stralen plezier en optimisme uit. De tekst staat in een dunne, duidelijke letter in de ruim aanwezige witruimtes. Grappig is de veelvoudig herhaalde optelsom van het aantal dieren waar Tess van droomt en het aantal dat ze daadwerkelijk in haar dierentuin heeft. Vrolijk prentenboek over een volhardende dierenliefhebster met een groot hart, met een mooie, subtiele boodschap over samenzijn en eenzaamheid.' (nbd biblion, april 2019)

'Een mooi boek op A4-formaat. Er gebeurt echt van alles op de pagina’s. Iedere dubbele pagina vind ik ook weer een verhaaltje op zich. In de tekeningen zitten veel details verwerkt, het kleurgebruik is diep en helder. (…) Een erg leuk boek ook om kennis te maken met allerlei soorten huisdieren en ook om een kind te laten merken of iets wel of niet in huis kan. Subtiel verwerkt zijn de thema’s eenzaamheid en samenzijn, wat je in een groep ook nog verder zou kunnen bespreken.' (deleesclubvanalles, april 2019)

'De tekst is grappig en goed gevonden. De tekeningen nemen een vol blad in en zijn heel fijn gemaakt. (…) Ik hou erg van die groene frisse kleuren. Echt een boek om zeker nu te lezen. Het verhaal is ook heel aantrekkelijk! Er zit zelfs een vleugje romantiek in. Meer verklap ik daar niet over. Maar het probleem van Tess wordt zeker goed opgelost. Echt een juweeltje!!' (D. Gemmel, booksandwoords, april 2019)

'Dit kleurrijke prentenboek combineert een eigentijds verhaal, met veel fantasie en zelfs kleine rekensommetjes.' (Pluzuit, juli 2019)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema huisdier, tuin, woning, liefde, gezin
Leeftijd 5+
Omvang 40 blz.
Formaat 30 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 27/02/2019
NUR code 273
Auteur Frank Geleyn
Illustrator Isabelle Geeraerts
ISBN Nummer 9789462913738

Verwante producten