Doornroosje

Doornroosje

Auteurs:
Illustrator: Valeria Docampo

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462911789

€ 15,95
Incl. BTW

Luxueuze uitgave met gewatteerde kaft

Met sprookjesachtige prenten door de illustratrice van Het land van de grote woordfabriek.

Het klassieke verhaal over Doornroosje is het tweede boek in deze sprookjesreeks. Met achterin het boek een blik achter de schermen, op de werktafel van illustratrice Valeria Docampo.

Blader door het boek

Recensie

Details

'De prenten van Docampo zijn idyllisch en overstijgen de realiteit. Zij schildert grote, sfeervolle taferelen waarin expressieve figuren rondwaren. Het geheel heeft telkens iets statisch, wat het kunstzinnige benadrukt. Door de vele details raak je er niet snel op uitgekeken. De tekst is vlot en laat zich goed voorlezen. Hij is wat bondiger dan het originele sprookje en hier en daar zijn details gewijzigd, maar dat stoort niet aan de vertelling. Integendeel!' (Pluizuit, januari 2017)

'De verhaallijn is weergegeven in enkele tekstregels per pagina, in een gemoedelijke schrijfstijl die zich goed laat voorlezen (…) De grote prenten zijn bladvullend ovder enkele en dubbele pagina’s. Met verfijnd gevoel voor subtiele kleurschakeringen, decoratieve elementen, zwierige lijnvoering en geabstraheerde bolle vormen.' (NBD Biblion, maart 2016)

'Het alombekende verhaal wordt verteld in zwierige lijnen, in spel met schaduw en licht en in heel afwisselende scènes (...) De personages en setting zijn magisch: bijzonder originele feeën in pofbroeken vol pasteltinten, een heel enge dertiende fee, een met rozen overwoekerd paleis en een veel te lieve prins: de zachte Docampo-kleuren en bloemenmotieven overheersen ook in dit boek.' (Wonderland by Alice, juni 2017)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Genre sprookje
Thema Doornroosje, heks, vloek, fee, prinses
Leeftijd 4+
Omvang 48 blz.
Formaat 31 x 28,5 cm
Uitvoering gewatteerde kaft
Verschijningsdatum 29/09/2016
NUR code 273
Illustrator Valeria Docampo
ISBN Nummer 9789462911789

Verwante producten