Doosje open, Doosje dicht

Doosje open, Doosje dicht

Auteur: Komako Sakai
Illustrator: Komako Sakai

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058387134

€ 17,50
Incl. BTW

De grote mensen noemden het kleine meisje Doosje. Er zat veel in haar verstopt. Maar ze bleef goed dicht. Heel soms ging ze open. Dan kon je zien wat er in haar zat. Stoomtreinen, boeken, knuffels, sneeuw ... Sfeervol verhaal over een bijzonder meisje.

Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Dit fascinerende boekje is niet van het populaire soort; het laat zich stilletjes ‘proeven’. De verhaaltjes zijn fijnzinnig en gedetailleerd. De eenvoudige zinnen verbergen heel wat tussen de woorden in. Ze prikkelen de fantasie en de emotie van de lezer/luisteraar. Maar nog meer wordt verteld (of getoond) door de subtiele prenten in ruwe zwart- en wittonen. Zij lijken afstandelijk, maar laten je toch niet onbetuigd. Zij associëren vrij op de gebeurtenissen en voegen er boeiende details aan toe die je fantasie prikkelen. De totale lay-out van dit boekje getuigt van schoonheid en valt op in zijn soberheid. […] De bewerking van Siska Goeminne is geslaagd. Zij speelt met poëzie en schrijft luchtige zinnetjes die blijven nazinderen in je gedachten. Mooi! Kortom, geen voor de hand liggend boekje, maar mits de juiste begeleiding een waardevolle ontdekking voor groot en klein.’ (Website Pluizuit, oktober 2011)

‘Een prachtig boekje dat met begeleiding van een volwassene een hulp kan zijn voor verlegen kleuters.’ (NBD Biblion, juni 2012)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema gesloten zijn, eigenheid, fantasie
Leeftijd 5+
Omvang 72 blz.
Formaat 20 x 16,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/08/2011
NUR code 273
Auteur Komako Sakai
Illustrator Komako Sakai
ISBN Nummer 9789058387134