Drie zotte zussen

Drie zotte zussen

Auteur: Siska Goeminne
Illustrator: Trui Chielens

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462912823

€ 16,50
Incl. BTW

• Prentenboek rond rouwverwerking
• Krachtige, grafische illustraties
• Met een tedere, beeldende tekst

Over hoe een gezin omgaat met het verlies van een zus.

Nog niet zo lang geleden, niet zo ver hiervandaan, waren er eens drie zussen. Zotte zussen. De grote zus was Grote Zus, de kleine zus was Kleine, de middelste was Zusje Tussenin. De zussen deden bijna alles samen. Toen gebeurde er iets. Zusje Tussenin werd ziek ...

Blader door het boek


Bekijk de lestips voor tijdens de Jeugdboekenmaand.

Recensie

Details

'De karakteristieke, ontregelende illustraties bewijzen andermaal het vakmanschap van Trui Chielens, die een beladen thematiek op unieke en beklijvende wijze verbeeldt.' (Cutting Edge, november 2017)

'Drie zotte zussen is een ontroerend prentenboek, dat perfect past in de sfeer van Allerheiligen, met mooie illustraties van Trui Chielens.' (Boekenkastweb, november 2017)

'De illustratrice combineert een archaïsche vormentaal - onnatuurlijke lichaamshoudingen zijn intussen haar handelsmerk - met fluo roze accenten en kleurvlakken, zoals op de omslagillustratie. Die spanning tussen traditie en vernieuwing levert dynamische en bijzondere portretten op, zowel van de Zotte Drievuldigheid als van de Dood. Drie zotte zussen is een eigenzinnig en gevoelvol prentenboek voor iedereen die de herinnering aan dierbare overledenen levend wil houden.' (Mappalibri, maart 2018)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema rouw, gemis, zussen
Leeftijd 6+
Omvang 56 blz.
Formaat 30 x 21,5 cm
Uitvoering Hardcover
Verschijningsdatum 23/10/2017
NUR code 274
Auteur Siska Goeminne
Illustrator Trui Chielens
ISBN Nummer 9789462912823